Od ovog se nikad nije oporavio

MARTA 1994. GODINE ĆERKA RATKA MLADIĆA SE UBILA: On je tada uradio nešto krajnje bizarno!

Ratko Mladić će svoj 79 rođendan proslaviti 12. marta. To je povod da se prisetimo njegove najveće životne tragedije

Porodica
15:05h Autor:
MARTA 1994. GODINE ĆERKA RATKA MLADIĆA SE UBILA: On je tada uradio nešto krajnje bizarno!
Foto: Profimedia

Ratko Mladić doživeo je ono što ni jedan roditelj ne bi smeo da doživi -smrt svog deteta.

Njegova ćerka Ana Mladić ubila se sa pištoljem koji je pripadao upravo Ratku.

Ana, jedna od najboljih studentkinja medicine, bila je miljenica svog oca Ratka Mladića. A onda je 24. marta 1994. godine uzela očev najdraži pištolj i u porodičnoj kući izvršila samoubistvo. Bivši komandant Vojske Republike Srpske, posle ove tragedije postao je sasvim drugi čovek.

Ana, je na svog oca bila ponosna, posećivala ga je na ratištu, a onda se 1994. godine nešto dogodilo i podigla je ruku na sebe.

Bivši komadant Vojske RS oduvek je tvrdio da njegova ćerka Ana nije izvršila samoubistvo, već da je poginula “od srpske ruke”, a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS nije dozvolio.

Jedan vojni lekar je svedočio da je pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja. Obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi, a s obzirom na to da je u pitanju „tetejac“, čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, neverovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine.

Pisalo se i da je glavni uzrok njenog samoubistva bio njen dečko Dragan koji je poginuo na ratištu u BiH. Navodno, Mladiću se Dragan nije sviđao i nije želeo da nejgova "zvezda" bude sa njim u vezi. Pisalo se da je on sredio da bude mobilizovan i poslat na ratište gde je kasnije i poginuo. Navodno, Ana je to saznala.

Gubitak ćerke Mladić je teško podneo, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, ali je Mladić na sopstveno insistiranje poslednji put našminkao ćerku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs