Lična priča o izdaji je bolja od svakog saveta

MUŽ NIJE MOGAO DA IMA DECE PA SMO USVOJILI TROJE: A onda je počeo da se žali da je umoran, da ne obraćam pažnju na njega

Svako od nas može da bude prevaren i to nam se može desiti kad najmanje očekujemo

Porodica
Autor:
MUŽ NIJE MOGAO DA IMA DECE PA SMO USVOJILI TROJE: A onda je počeo da se žali da je umoran, da ne obraćam pažnju na njega
Foto: Shutterstock

Jedna žena na internetu je podelila svoju muku. Dugo se lečila od steriliteta, nakon deset godina, napokon je zatrudnela. A muž, koji je toliko godine želeo decu, sada se pokupio i otišao drugoj. Tek tako. I rekao je da ne želi dete sa njom, jer je ta nova žena bila već u poodmakloj trudnoći.

Ona je bila šokirana: šta sad da radi? Od čega da živi? Čemu se može nadati? Srce joj je slomljeno, novca nema, a samoća je pred njom...

Dobila je gomilu saveta. Neke dobre, neke loše. Svi su imali nešto da kažu o njoj, o njenom mužu, preljubi i td...

Samo joj je jedna žena napisala: RAZUMEM TE!

"Moj muž nije mogao da ima decu, ali ih je jako želeo. Ja sam bila nekako ravnodušna prema toj temi. Iako sam bila zdrava i mogla da rađam decu, nisam uopšte žalila za činjenicom da možda neću nikad imati svoje dete. Ali on je insistirao da usvojimo decu (jer u to vreme vantelesna nije dolazila u obzir, kao ni donor sperme). Imala sam tada četrdeset godina.

Pristala sam da usvojimo dete jer je on to toliko želeo.

Nakon bezbroj peripetija usvojili smo dvoje dece (brata i sestru). Nakon godinu dana, zvali su nas iz socijalne službe da nas pitaju da li želimo da usvojimo još jedno dete. Naime, majka dece koju smo usvojili je umrla, a iza nje je ostala beba, devojčica.

Nismo mogli da odbijemo! Kako da rastavimo braću i sestre?! Tako da smo postali petočlana porodica. Ali, ništa nije savršeno, a život pogotovo... Nakon pola godine, muž je počeo da se žali kako je umoran, kako je "umoran od dece", da preciziram!!! Kaže: "Željan sam pažnje, samo u njih gledaš! U kući nam je uvek buka, vrištanje, nered..."

Otišao je "da se odmori", a mene ostavio sa troje dece. Kasnije sam ga videla sa nekom drugom ženom kako se mirno šeta po našem mestu! Nije se čak ni krio od pogleda drugih!

A ja sam ostala sa troje male dece. Iskreno da kažem: ostala sam sa potpunim strancima!

Ali sada želim da vam pošaljem jednu sliku da je vidite! Tri deteta su odrasla u troje prelepih mladih ljudi. Studiraju, rade, brinu se za svoju majku. Ja imam muža koji je moju decu prihvatio punim srcem. On im je pravi otac!

Tako da ti ništa neću savetovati nego ću ti samo reći: bila sam tu gde si ti sada i sve razumem! Sve!"

Ova poruka je jadnoj ženi bila dragocenija od svih saveta! Glavna stvar je ne izdati sebe i one koji zavise od vas. Ali ovo nije savet, to je životna priča...

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs