Ispovest

MOJ NAJVEĆI PROBLEM JE LOŠ ODNOS MOJE ŽENE I MAJKE: Ne znam kako da ih nateram da se slože!!

Kada porodični odnosi zahladne, muškarac je taj koji mora da preseče. Da li se slažete?

Porodica
12:10h Autor:
MOJ NAJVEĆI PROBLEM JE LOŠ ODNOS MOJE ŽENE I MAJKE: Ne znam kako da ih nateram da se slože!!
Foto: Shutterstock

"Zovem se Antonije. Imam brata i obojica smo u braku. Otac nam je umro pre 15 godina. Mama živi odvojeno od nas, na drugom kraju grada. Brat i ja je uvek obilazimo naizmenično, kupujemo joj hranu i sve što joj treba. Uvek je uz nas na svim važnijim dešavanjima.

Nakon očeve smrti još više smo se vezali za nju, a sve iz želje da se ona ne oseti usamljeno. Često na kraju dana zovemo majku da se ispričamo o tome šta se dešavalo u danu iza nas.

Izgleda da je to bila velika greška. Kardinalna greška.

Majka je navikla da bude u toku sa našim životima. Navikla je da sa nama ide svuda - letovanja, zimovanja, vikendi, izleti...

Kada sam se oženio, dešavalo se da sa ženom odem na produženi vikend a majka bi se naljutila što je nismo zvali.

Kada sam dobio sina, situacija se pogoršala. Prvih godinu ili dve, majka ga je čuvala, sa nama išla na odmore. Koristila nam je njena velika pomoć, ali onda je dete poraslo i njena pomoć nam više nije bila potrebna u velikoj meri.

Jednom je naš sin Igor pobedio na nekom lokalnom takmičenju u crtanju. Kad smo došli kući, rekao sam sinu da pozove baku i sa njom podeli lepe vesti, što je on i učinio. Međutim, ona se strašno uznemirila.

Počela je da plače i da se žali što je nismo pozvali da ide sa nama. Rekla mi je da smo je odbacili kao staru krpu, sada kada nam više nije potrebna.

Ja sam počeo da je tešim, ali suprug je poludela! Moja mama je uvek bila "teška" tema u našem braku. Supruzi je smetalo što moja majka ima toliki uticaj i uvid u naš brak.

Kada je čula da moja majka nju optužuje za ovu "promenu", stvari su se pogoršale. Našao sam se između dve vatre - dve razjarene žene.

Mama je s jedne strane vrištala kako moja supruga manipuliše sa mnom i kako mi ne dozvoljava da viđam rođenu majku, a s druge strane je supruga galamila kako se ponašam kao beba i svuda sa sobom vučem mamu.

Sada se nalazim u nezavidnoj situaciji. Stanje u kući je krajnje zategnuto, dok je odnos sa majkom ozbiljno poljuljan.

S jedne strane razumem suprugu i njenu želju da porodične tajne ostanu u naša četiri zida. Opet, majka mi stalno govori kako je "jedna majka, a žena će uvek biti."

Ne znam šta da radim i kako da rešim ovaj problem?"

(STIL.KURIR.RS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs