obavezno pročitajte

4 TEME O KOJIMA NIKAD NE BI TREBALO DA PRIČATE SA SVOJIM RODITELJIMA: Njih ovo pogađa više nego vas!

Čak i ako imate dobar odnos sa svojim roditeljima, to ne znači da je poželjno da baš o svemu razgovarate. Neke teme je jednostavno poželjno preskočiti, pre svega da biste izbegli potencijalni nesporazum ili konflikt.

Porodica
10:26h Autor:
Foto: Shutterstock

U narednim redovima ćemo vam otkriti koje četiri teme ne treba da budu deo vaše konverzacije sa roditeljima.

Vaši stavovi o rođacima

Vaša majka ne mora da zna šta vi tačno mislite o njenoj sestri, a posebno nije preporučljivo prepričavati stav vašeg supružnika o bilo kom članu vaše porodice. Lako je naći manu svima, a posebno ljudima s kojima smo često u kontaktu jer smo u srodstvu. Stav o njima najbolje je da zadržite za sebe kako biste izbegli nepotrebni konflikt sa članovima porodice do kojih vam je stvarno stalo.

Vaši planovi u karijeri

Roditelji vole da znaju šta planirate da radite u svom profesionalnom životu, što je potpuno prirodno. Oni, međutim, neretko umeju da udele suvišne i neinformisane savete, koji njihovu decu ponekad dovode do ludila. Ako želite da sebe lišite nepotrebnog nerviranja, preporučujemo vam da ne detaljišete puno o svom poslu i planovima u karijeri kada razgovorate sa roditeljima.

Trošenje novca

Nikad, ali nikad, ne otkrivajte roditeljima pravu cenu predmeta koje ste kupili. U suprotnom ćete satima slušati o tome kako ste ih navodno preplatili i kako postoje drugi proizvodi, slični njima, koji su jednako kvalitetni, ali jeftiniji. Oni vas takođe mogu optužiti za neodgovorno trošenje, a to je nešto što svakako ne želite da čujete.

Konflikti u vezi/braku

Kada se posvađate sa svojim partnerom, a želite nekom odmah da se izjadate, bolje je da okrenete vašeg najboljeg prijatelja nego mamu ili tatu. Roditelje takve stvari ponekad mnogo više pogađaju nego vas i oni će brinuti o tome i nakon što ste vi već izgladili odnose sa dragim/om. Ako vam je baš potreban njihov savet, sačekajte neko vreme od svađe da biste i sami hladne glave razmotrili potencijalna rešenja problema, a ako nijedno ne pronađete, tek onda ih kontaktirajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...