JEDNOSTAVnije ne može

Pomešajte ove sastojke i nanesite na oštećeni drveni nameštaj: Za 5 minuta sve ogrebotine će nestati! (RECEPT)

Uz pomoć ova 3 neverovatna trika uklonićete ogrebotine sa laminata i drvenog maneštaja za nekoliko minuta

Porodica
Autor:
Pomešajte ove sastojke i nanesite na oštećeni drveni nameštaj: Za 5 minuta sve ogrebotine će nestati! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Ogrebotine na drvenom nameštaju su česta pojava, ali na sreću u većini slučajeva one se mogu odstraniti uz pomoć sredstava koje poseduje svako domaćinstvo.

Naravno, teško se možemo u potpunosti osloboditi većih ogrebotina, ali načiniti ih manje vidljivim je prilično jednostavno. Bilo koji od ovih načina da izaberete, rešićete se oštećenja na vratima, ormanima, stolovima, stolicama, laminatu i svim ostalim površinama od drveta.

Trik broj 1

Sve što vam je potrebno: šaka oraha i krpa.

Postupak:

Izlomite orahe. Odvojite jezgro i blago ga pritisnite direktno na površinu nameštaja, odnosno na ogrebotinu, koju želite da uklonite. Trebalo bi da osetite dok uz površinu nameštaja pritiskate, kako se iz jezgra oraha cedi ulje. Ponovite ovaj postupak koliko je puta potrebno, sve dok cela željena površina nameštaja ne bude prekrivena sitnim mrvicama oraha, odnosno uljem iz njegovog jezgra.

Zatim uzmite krpu i brzim, kružnim pokretima dobro razmažite i utrljajte ulje iz jezgra oraha u površinu nameštaja.

Orahovo ulje je veoma hranljivo i efikasno u otklanjanju površinskih ogrebotina sa drvenog nameštaja. Drvo ga veoma brzo upija, postajući ponovo sjajno i glatko. Osim toga, orahovo ulje hrani, neguje i polira nameštaj.

Trik broj 2

Potrebno vam je: Mešavina maslinovog ulja i sirćeta

Priprema:

Pomešajte 1/4 šolje 9%-og alkoholnog sirćeta i 3/4 šolje maslinovog ulja. Pripremljenim rastvorom pređite preko ogrebotine i na kaju obrišite suvom krpom.

Trik broj 3

Potreban vam je jod u ovom slučaju

Ako je nameštaj tamne boje, najlakši i najbrži način je premazati ogrebotine povidon jodom. U zavisnosti od veličine ogrebotina, treba uzeti štapić za uši ili staru četkicu za zube, umočiti u jod i tretirati oštećenu površinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs