Majko mila

Otišli smo kod ženinog šefa na zabavu: E, tek sada znam šta znači kad se crveniš za drugoga!

Ovo još nikad u životu nisam doživeo

Porodica
Autor:
Otišli smo kod ženinog šefa na zabavu: E, tek sada znam šta znači kad se crveniš za drugoga!
Foto: Profimedia

Moja žena i ja smo pozvani kod njenog šefa na proslavu tridesete godišnjice braka. On je odlučio da pozove celo osoblje, pa smo došli i mi.

E tu sam shvatio šta znači "transfver blama", tj. kada neko učini nešto sramotno, pa i tebi bude neprijatno.

Tako me je bilo sramota, da ni sada ne mogu da se otrgnem tom osećanju, a sve zbog toga kako se šefova žena, Rada ponašala prema svom mužu.

Naime, tokom cele zabave, pred svim zaposlenim ona je muža konstantno prekidala rečima poput: "ućuti, nemaš ti pojma!"ili "glupane", "ti si nesposoban". Na primer, jednom prilikom ga je poslala u kuhinju po lopaticu za vađenje torte, a on je nije dobro razumeo pa je doneo nož, da bi mu ona na to rekla: "Tebe bog nizašata nije stvorio!"

Svima u prostoriji je bilo izuzetno neprijatno, dok je on sve to tiho podnosio, po nekad bi se samo sarkastično osmehnuo. Ljudi moji, taj čovek mora da ima živce kao konopce!

Svaku njenu uvredu sam gutao kao da je meni upućena. Nisam mogao to da podnosim više, pa sam zamolio suprugu te smo otišli među prvim gostima. Jednostavno, bilo je neprijatno boraviti u tom okruženju.

Par puta sam od svoje supruge čuo kako im je šef dobar i kako je obazriv prema svim radnicima. Zašto li ga onda Bog kažnjava takvom ženom?

Razgovarao sam sa suprugom o sceni kojoj smo prisustvovali, a ona mi je ispričala kako je njen šef oženio tadašnju radnicu iz fabrike, nakon samo par meseci zabavljanja. Ona ih zna skoro ceo život i nikad nije čula šefa da se požalio na suprugu.

Ja sam celim putem razmišljao o tome kako neko može da trpi takvu torturu. I čovek nije nimalo glup, da se razumemo! Pričali smo u jednom momentu na zabavi o tehnologiji - on je vodeći inženjer u velikom preduzeću, a zahvaljujući njemu firma je opstala i razvila se tokom godina.

Sposoban čovek, a šta sebi dopušta!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs