Naučite decu

Voće je najbolja dnevna užina

Bez unosa voća i povrća, koji deci obezbeđuju sve neophodne vitamine, svakako nema ni pravilnog rasta i razvoja naših mališana

Porodica 16.08.2019. - 15:12h Autor: Promo
Foto: Promo

Zašto je i koliko važna voćna užina, koja to vrsta voća spada u porodicu ruža, kao i kom čudnovatom plodu je posvećen čitav jedan muzej u Kaliforniji - samo su neke od zanimljivih i korisnih informacija koje su čula deca iz beogradskih vrtića na radionicama Maxi supermarketa posvećenim zdravijoj užini.

 

Kroz igru i kratke edukativne priče, više od 200 dece iz vrtića: "Povratak prirodi", "Biser", "Kasper", "Magnolija" i "Nada Purić" imalo je priliku da sazna i zašto je važan vitamin C, koliko je bitno jesti voćnu užinu i šta sve možemo da pravimo od ovih plodova prirode.

foto: Promo

"Bez unosa voća i povrća, koji deci obezbeđuju sve neophodne vitamine, svakako nema ni pravilnog rasta i razvoja naših mališana. Naša deca zajedno sa svojim vaspitačima učestvuju u izboru voća i povrća koje će biti zastupljeno u svakodnevnoj ishrani. Svakodnevno sticanje znanja o raznovrsnom voću i povrću koje nam je dostupno, njihovoj ulozi u građenju zdravog organizma, te sticanje praktičnih veština u pravilnom izboru pomenutih namirnica mališani Predškolske ustanove Magnolija usvajaju na licu mesta, u našem komšiluku, među ljubaznim susedima, a i svaka aktivacija ove vrste je dragocena", kaže Uroš Veličković, direktor Predškolske ustanove "Magnolija", jednog od vrtića u kojem su organizovane kreativne i edukativne radionice.

 

Deca su uživala u svežoj voćnoj užini od sezonskog voća - lubenicama, kruškama, breskvama, šljivama, ali i bananama, a koliko zaista poznaju voće koje jedu pokazala su i u igri pravljenja voća od plastelina. Vredni prsti birali su plastelin odgovarajuće boje kako bi napravili najrumeniju jabuku, za lubenicu su majstorski oblikovani neophodni detalji kao što su semenke, a žuta kriška lako je postala omiljena užina - banana.

foto: Promo

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...