Ispovest

Kada sam zatrudnela, vratila sam usvojenu decu: Nešto u meni se borilio protiv tih dečaka!

Ali je vratila blizance u hraniteljsku porodicu onaj momenat kada je saznala da je trudna

Porodica
10:58h Autor:
Kada sam zatrudnela, vratila sam usvojenu decu: Nešto u meni se borilio protiv tih dečaka!
Foto: Shutterstock

Ni jedan roditelj ne zaboravlja tu prvu vožnju bebe od porodilišta do kuće. Ali Sanders se seća da su sedišta njenih blizanaca zauzela čitav zadnji deo kola. Seća se kako njen suprug Majkl, smeteno pokušava da pričvrsti dečije sedište, seća se baba i dedova koji su došli da upoznaju unuke, piše Stil.kurir.rs

Bili su presrećni jer su Ali i Majkl napokon, nakon dugog perioda i borbe za potomstvo uspeli da osnuju porodicu.

S obe strane je bilo problema sa neplodnošću pa se mladi par ostvario u ulozi roditelja kada su usvojili dva mala dečaka.

Neposredno nakon Božića, 2014. godine, na njiihove molitve stigao je odgovor. Dobili su odobrenje da usvoje dražesne, osam meseci stare indentične dečake blizance koji su čak i ličili na Majkla.

"Bili su mali i debeljuškasti, sa ogromnim smeđim očima," kaže Ali.

Par je 6 nedelja postepeno upoznavao svoje bebe, posećujući ih u hraniteljskom domu gde su bili smešteni. Ukrašavali su njihove "radosnice" i spremali ih za dolazak u novi dom.

Život je napokon bio savršen. Samo u teoriji! Jer Ali je osećala da nešto ozbiljno sa njom nije uredu.

Umesto da skače od sreće, Ali je bila ravnodušna. Osećala se kao u nekom snu, kao da je sve to igra. Dok je njen muž gugutao bebama, ona nije osećala ništa.

"Znam da to zvuči hladno, jer je toliko truda uloženo da dobijemo decu. Sam proces nas je nenormalno mnogo koštao. Ali čak i kada sam danima sređivala administraciju, molila sam se bogu da se proces zaustavi. Nikad u životu se nisam osećala tako usamljeno.

Usvojeni roditelji često doživljavaju ovakav vid panike. Čak postoji i termin "post adaptivna depresija". Ali ovo je bilo nešto drugo.

Moje glavno sećanje na taj period je da sam se molila Bogu da se blizanci ne probude jer onda opet moram da se pretvaram da sam im majka", priča Ali.

Videvši njenu očiglednu paniku, muž ju je molio da ode kod doktora i to samo nekoliko dana nakon što su blizanci stigli u kuću. Video je da nešto nije uredu sa njom.

Kada je otišla kod lekara, uradila je niz zdravstvenih pregleda da bi se ustanovilo da je Ali trudna!

"Kada mi je doktor saopštio vesti rekla sam: Nije moguće. Pitao me zašto, a ja sam rekla: Zato što smo neplodni i upravo smo usvojili blizance," priča Ali.

Ali se zbunjena vratila kući i Majklu saopštila vesti. Kupili su novi test za trudnoću misleći da je doktor pogrešio. Kada je test pokazao da je Ali trudna odluka je pala.

Zvali su socijalnu službu i prekinuli proces usvajanja blizanaca.

"Rekla sam socijalnim radnicima da ne mislim da ćemo moći da zdržimo blizance," plačući priča Ali.

Bebe su te večeri vraćene u hraniteljsku porodicu. To je bio zadnji put da su ih Majkl i Ali videli.

"Kada su ih uzeli iz mojih ruku, nešto u meni se slomilo. Plakala sam i plakala. Do tog momenta ništa prema njima nisam osećala, ali kada su ih odneli nisam mogla da ih prežalim," priča ona.

Ali ima teoriju da nikada nije ni mogla da se poveže sa bebama jer je već bila trudna pa je njeno telo odbacilo mougćnost da se veže za druge bebe koje genetski nisu njene.

"Uvek sam bila majčinski tip i očajnički sam htela decu. Zbog toga je toliko nekarakteristično za mene što nisam mogla da se povežem sa blizancima," priča ona.

Od tog momenta pa do danas prošlo je četiri godine. Sin Jakob je jedno veselo i srećno dete. Ali i Majkl očekuju još jedno dete jer je Ali opet trudna. Devojčica stiže u oktobru. Međutim, par i dalje ne može da zaboravi blizance koji su kratko bili njihovi.

Saznali su da ih je druga porodica usvojila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs