TREND

NAJMODERNIJE CIPELE ZA JESEN-ZIMU 2021: Povratak glamura, udobnost na prvom mestu! (FOTO)

Od glomaznih čizmi, ženstvenih salonki pa sve do cipela za koje niko nije pomislio da dolaze – modeli namenjeni novoj sezoni jesen/ zima prikazani tokom nedelje mode definitivno su raznoliki, a evo kojih će osam modela dominirati modnom scenom u mesecima koji dolaze

Moda
Autor:
NAJMODERNIJE CIPELE ZA JESEN-ZIMU 2021: Povratak glamura, udobnost na prvom mestu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Čizme do kolena s glomaznim đonom

Staud FW21
foto: Profimedia

Prošle godine, klasične čizme do kolena i cipele s debelim đonom dominirale su modnim pistama i gradskim ulicama, a oba trenda sada su iskombinovana za novu sezonu jesen/zima. Rezultat toga su ravne, kožne čizme koje se pružaju do kolena i kojima glomazan, gumeni đon daruje kul izgled. Ovakav tip obuće u svojim kolekcijama predstavili su brendovi poput francuskog Selin, američkog Stauda i skandinavskog Đanija.

Obuća s krznenim finišem

Proenza Schouler FW21
foto: Profimedia

Ne samo da veštačko krzno i teddy materijal dominira brojnim odevnim komadima i torbama, već i različitim modelima obuće, što dovoljno govori i tome koliko je udobnost i dalje poželjna na modnoj sceni. Šanel je u svojoj nadolazećoj kolekciji predstavio krzneni model čizmi, Fendi salonke sa teddy kaišićo,a, a Proenza Šuler krznene natikače idealne za nošenje u hladnim mesecima.

Disco obuća

Dries Van Noten FW21
foto: Profimedia

Nakon godine koju je odredila pandemija, brojni dizanerski brendovi ne kriju želju za zabavom. Vidljivo je to po pregršt predstavljenih modela torbi za izlaske, a cipele takođe nisu izostale.

Driz Van Noten, Žil Sander, Isabel Marant, Prada samo su neki od velikih dizajnerskih brendova koji su u nadolazećim kolekcijama predstavili čizme srebrnog sjaja a koje će, po svemu sudeći, obeležiti modne mesece pred nama.

Salonke V-dizajna

Balmain FW21
foto: Profimedia

U poslednjih godinu dana klasične salonke skliznule su sve do zadnje strane ormara za cipele. Nakon prilično ugodnog leta, sada slave povratak na modnu scenu. Modeli s dubokim V izrezom, a koji daruju trenutne retro vibracije, bili su posebno upečatljivi na modnim pistama.

Čizme iznad kolena

Etro FW21
foto: Profimedia

Ova obuća razvila se u trajni trend u zimskoj sezoni. Povrđuju to i nadolazeće kolekcije brojnih dizajnerskih brendova, a jedini preduslov za nošenje ovog trenda u svetu čizmi je taj da bi uz noge trebale pristajati poput rukavice.

Povišene mokasine

Versace FW21
foto: Profimedia

Unazad nekoliko sezona svedočimo velikoj popularnosti mokasinama, tačnije njihovih osveženih verzija kakvima i ove sezone ne oskudeva dizajnerska ponuda. Konkretno govoreći, ove sezone glavnu reč imaju dve verzije ove klasične obuće – ravne s debelim đonom kao i visoke verzije s platforma petom kakve je na pisti predstavio Versaće.

Takozvani preppy chic odevanja jedan je od velikih nadolazećih trendova, a nabolje se slaže upravo s mokasinama.

Ukrašena obuća

Simone Rocha FW21
foto: Profimedia

Lanci, biseri, pere, vez, šljokice i slični ukrasi sada su delom brojnih modela cipela namenjenih novoj sezoni jesen/zima.

Čizme u duhu 60-ih

Fendi FW21
foto: Profimedia

Još jeda trend čizama koji će dominirati u mesecima pred nama odnosi se na uglađene verzije do kolena u stilu 60-ih i s blago naglašenim krojem. Od modne revije Fendija do Alesandre Rič, čizme inspisane 60-ima na pisti su mahom predstavljene sa haljinama i suknjama mini ili midi dužine.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs