DA LI SE SLAŽETE?

Ovako treba da se oblači žena koja ima 50 godina: Ove modne zapovesti nikako ne smete prekršiti! (FOTO)

Samo ovako obučena žena izgleda skupo i moćno

Moda
20:15h Autor:
Ovako treba da se oblači žena koja ima 50 godina: Ove modne zapovesti nikako ne smete prekršiti! (FOTO)
Foto: Shuterstock

U modi odavno pravila ne postoje i možemo se oblačiti onako kako mi mislimo da je najbolje. Međutim, kada žena pređe 50-tu godinu, na neke stvari bi trebalo da obrati pažnju.

Svaka žena od stila zna da u ovom periodu života nisu najbolja opcija pocepane farmerke, prekratke suknje, majice koje otkrivaju stomak, upadljiv životinjski print, poput tigrastog ili zebastog.

Nepristojno ćete izgledati i u garderobi sa dubokim dekolteom ili prevelikim šlicem.

Sve ovo će učiniti da vaš stajling izgleda jeftino, a vi dosta starije. S druge strane, tu su komadi koji će učiniti sa izgledate elegantno, ženstveno i prefinjeno. Ova modna pravila treba ispošovati. Žena koja korača 6. decenijom mora u svom garderoberu da ima:

1. Crne pantalone sa dubokim strukom

Pored toga što se lako kombinuju, crne pantalone će učiniti da noge izgledaju vitkije, a duboki struk će sakriti kilograme viška na stomaku i učiniti da figura izgleda poput peščanog sata.

foto: Profimedia

2. Crna strukirana kožna jaka

Dobra kožna jakna se može nositi godinama, a u njoj ćete izgledati fenomenalno. Izaberite strukiranu u kojoj će figura doći do izražaja.

3. Pensil suknja

Ovaj model je savznik svake žene. U ovakvoj suknji ćete obline istaći u prvi plan, a ujendo ćete izgledati jako elegantno.

foto: Profimedia

4. Kardigan

Obucite farmerke, majicu i preko prebaacite kardigan i bićete savršeno stilizovane u najkraće mogućem roku. Ovakvi komadi su odlični i za prikrivanje viška kilograma na rukama i kukovima.

foto: Shutterstock

5. Haljina do kolena

Još uvek možete nositi atraktivne haljine, ali vodite računa o dužini. One bi trebale da budu dužine do kolena, nikako kraće. Najbolji izbor su one na preklop, jer vizuelno čine figuru još zanosnijom.

6. Dobro krojen sako

U obzir dolaze i sportski modeli. Ako ste prešli 50-tu, to ne znači da vaš stil treba da postane dosadan, ali bi bilo dobro da birate malo "zrelije" komad. U dobrom sakou svaka žena izgleda moćno.

foto: Profimedia

7. Salonke sa štiklom srednje visine

Došlo je vreme da vrtoglavo visoke otpetice zamenite onim nešto klasičnijim modelima. Salonke sa štiklom koja ne prelazi visinu od 7 cm su pre svega udobne, ali i izgledaju elegantno na nozi.

8. Komadi u jarkim bojama

Print poput tigrastog ne dolazi u obzir, ali jarke boje nisu zabranjene. One mogu da izgledaju jako dobro i "skupo".

foto: Profimedia

9. Birajte košulje

Košulje su odraz elegancije i dobrog stila. Svaka žena bi trebala da ima nekoliko komada u različitim bojama.

10. Investirajte u dobar komad nakita

Pravo je vreme da sebe počastite nekim dobrim satom ili ogrlicom. Aksesoari igraju ključnu ulogu u kreiranju dobrog stajlinga. Neverovatno je koliko sitni detalji mogu da učine da ceo stajling zasija.

Odličan aksesoar su i marame, a u poslednjih nekoliko sezona su i jako popularne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs