Modni letnji trend

Još jedan retro letnji asksesoar koji obožavamo: Bandana marama je IT modni dodatak! (FOTO)

Ne, ne radi se samo o tome da smo bili zatvoreni pa smo imali vremena da izmišljamo trendove, a trebala nam je i pomoć da sakrijemo egzibicije koje smo izveli sa šiškama ili izrastak, dok se frizerski saloni još nisu otvorili, marama vezana oko glave je, kako se topliji letnji dani sve više približavaju, stala tik uz niski opušteni rep.

Moda
Autor:
Još jedan retro letnji asksesoar koji obožavamo: Bandana marama je IT modni dodatak! (FOTO)
Foto: Profimedia

Videli smo je na poslednjim revijama i predvodnici trenda bile su modne kuće Guči i Dior, a u ovom trenutku reč je više o luksuznim verzijama nego spavam-u-šatoru-na-festivalu i iskreno, nemamo ništa protiv ovog zaokreta.

10 klasičnih stilskih trikova iz Seks i grada: Ovi komadi su i dalje u trendu! (FOTO)

Realno, svilena marama - a uglavnom su izrađene od satena (ako već nisu od prave svile) - je možda i poslednji aksesoar kasnih devedesetih i s početka milenijuma koji još uvek nismo prevrteli u svojoj nostalgičnoj opsesiji. Ne postoji pop ikona tog perioda koja je nije nosila, a najbolji dokaz za to je činjenica da ćete je primetiti na poznatima od Kerolin Beset-Kenedi (u klasičnom bandana printu) pa sve do Paris Hilton i Nikol Riči.

Glavni retro aksesoar za leto: Plastična štipaljka za kosu je svuda i to u punom sjaju! (FOTO)

Imamo dva neoboriva razloga zbog kojih ih trebate probati upravo sada (i ne, ni jedan od njih nije taj da takvu maramu verovatno već imate kod kuće - imate i makaze pa se ne biste trebali sami šišati). Prvi je taj da i najobičnija majica u paru sa svilenom maramom oko glave izgleda neverovatno sstajliš, a zahteva minimalno truda.

Drugo, uz nju, lako kupujete dane između pranja kose, a apsolutno se neće primetiti zabušavate li ili ne. I, na kraju krajeva, moda je igra, pa - poigrajte se!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs