Modni trendovi

Trendovi koje napuštamo i to ODMAH: Veštački izgled napokon izlazi iz mode! (FOTO)

Trendovi dolaze i odlaze, a za neke nismo mogli da sačekamo da odu.

Moda
Autor:
Trendovi koje napuštamo i to ODMAH: Veštački izgled napokon izlazi iz mode! (FOTO)
Foto: Profimedia

Modni i bjuti trendovi se menjaju, vraćaju, dolaze u nekom drugom ruhu. Ono što je prošle godine možda bilo neizostavan komad, nakon nekoliko meseci postaje dosadan, način šminkanja prestaje da bude interesantan ili se napokon shvati da nikada nije ni bilo lepo.

1. Obrve koje izgledaju "urađene"

Trend gustih obrva je i dalje tu, ali ovoga puta on mora da izgleda prirodno. Napokon je došao kraj onim gusto iscrtanim obrvama.

2. Dugački nokti

Iako nekim ženama zaista stoje lepo duži nokti, negovane ruke, modni svet je se ove godine oprostio od dugih noktiju. U modi su kratki nokti, obojeni u prirodne nijanse. Rozikasti tonovi i onu u boji kože su u trendu. Došlo je vreme da nas napuste i aplikacije i iscrtani nokti ali i oni u jarkim bojama.

3. Neon boje

Trend koji nije izgledalo da će posustati, napokon je napustio modnu scenu. Neon boje je teško iskombinovati, i neretko se dešava da stajling izgleda jeftino. Držite se prirodnih nijanski, a ako volite boje, tu su trendi svetlo plava, mint i pink koju su modni dizajneri ove sezone jednoglasno proglasili najlepšim.

4. Široke farmerice iliti "Mom jeans"

Ovaj model farmerica se pojavio posle mnogo godina vladavine skini modela i to onih sa jako niskim strukom koje, složićete se, stoje sam supermodelima. Danas su na red došle farmerice ravno sečenih nogavica do članaka. Odlučite li se za one u beloj, plavoj ili crnoj boji - nećete pogrešiti. Sjajno stoje, udobne su, a možete ih nositi i sa patikama i sa štiklama.

5. Punjenje usana

Još jedan trend u bjuti svetu koji je vladao i nikako da posustane - punjenje usana. U modi su prirodne usne, čak i one koje nemaju nikakvu punoću, važno je da su negovane. Izgledajte drugačije od ostalih!

6. Mokasine sa krznom

Viđali smo ih svuda. Kada je brened Guči pre nekoliko godina izbacio čuveni model, žene su bile podeljenih mišljenja ali taj trend se ipak održao i mnoge trendseterke su uspevale da prigrle ovaj čudan par obuće, neke su čak uspele i dobro da ga stilizuju ali znalo se da je pitanje dana kada će pasti u zaborav.

7. Šminka ala Kim Kardašijan

Žene vole šminku i to nije nikakva tajna. Još od šezdesetih godina prošlog veka žene su preterivale sa šminkom, nekada je to bili uspešno nekada ne. Tako je i sa konturama koja je na velika vrata donela Kim Kardašijan pre nekoliko godina. Trend je polako bledeo, a žene su napokon shvatile da je ono prirodno ipak lepše. Dakle, nevdljiva šminka preko dana, dok je za noć dozvoljena ona nešto jača - po pravilu ako naglašavate oči, nemojte usne i obrnuto.

8. Kupujte manje ali kvalitetnije

Gomilanje "krpica" koje često izblede, razvuku se, nisu napravljene od kvalitetnog materijala i često lošeg kroja prosto nije pametno. Kupujte ređe, a kvalitetnije i fokusirajte se na komade koje možete nositi više puta i koji će vam bolje pristajati. Jedna crna haljina, savršeno krojeni sako, kožna tašna...Potrošićete istu količinu novca, imaćete možda manje komada, ali verujte, izgledaćete otmenije.

9. Logo na odeći i aksesoarima

Bez obzira da li imate novca za skuplju garderobu, vreme je da prestanete da kupujete komade na kojima piše logo brenda. Luksuzna garderoba sa logotipima brendova izgleda jeftino. Da li ste ikada videli Kejt Midlton ili Kejt Mos da paradiraju u odeći sa logotipom?

10. Ne pratite slepo trendove

Slažemo se da je danas jako teško odupreti se trendovima koji dolaze i odlaze pre nego što stignemo i da se okrenemo, pa je naš savet da probate da budete iskrene prema sebi uvek kada se nađete u prodavnici i kupujete samo ono što vam se zaista dopada. To što nešto svi nosi ne znači da je to prava stvar i za vas. Ako volite asimetričnu odeću, pletene torbe, dugačke suknje i to je nešto što vam dobro stoji i u tome se dobro osećate, ne znači da treba da ispratite neki trend samo zato što je on trenutno tu i što ga svi nose. Prigrlite ono što ste zaista vi i budite unikatni.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs