Inspiracije

5 pravila za letnje poslovne kombinacije: Obucite se prikladno i sa stilom!

Inspiracije za letnje dane

Moda
Autor:
5 pravila za letnje poslovne kombinacije: Obucite se prikladno i sa stilom!
Foto: Shutterstock

Biranje odevnih kombinacija za posao svakog jutro može vremenom postati zamorno. Ovo naročito važi za letnji period kada i ne znate baš šta biste obukli, a da bude prikladno i lepo.

1. Odaberite odgovarajući veš

Obratite pažnju da uklopite boje gornjeg dela veša i bluze koje nosite. Ukoliko se odlučite za belu košulju, nemojte uzimati crni brushalter. Neka to bude bela boja ili pak neka svetla poput boje kože. Takođe, top majice nisu preporučljive za posao, s obzirom da potpuno otkrivaju ramena. Naravno, sve zavisi šta radite i u kakvom okruženju radite.

2. Klasika je uvek dobar izbor

Ako nekada nemate ideju šta biste obukli za posao, sa belom košuljom ne možete pogrešiti. Postoji dobar razlog zašto je to klasični komad. Svi dobro izgledaju u beloj košulji i može se ukombinovati sa mnogim drugim komadima i bojama. Ceo autfit začinite nekim upadljivim nakitom poput zlatne narukvice ili zanimljive ogrlice.

12 tajni savršeno doteranih žena: Ne treba vam previše para ni vremena da uvek izgledate perfektno!

foto: Shutterstock

3. Nije svaka obuća za kancelariju

Ukoliko radite u kancelariji u kojoj je u redu da dolazite u sandalama sa otvorenim prstima, dovoljno je da jednom mesečno uradite pedikir kako bi vaša stopala bila sređena. Međutim, koliko god fleksibilan "dress code" na vašem poslu bio, nikada i ni u kojoj situaciji nije pristojno nositi papuče.

4. Metalik je prihvatljiv

Crno bela kombinacija odlično funkcioniše kao poslovni izbor. Ali pristojno ne mora da znači dosadno. Bela majica i kožna crna suknja su odlična kombinacija ako joj dodate metalik kaiš ili metalik torbu. Plavi sako upotpunjuje celu sliku savršeno.

5. Garderoba za izlazak ostaje samo za izlazak

Teksas pantalonice, fluroscentni veš, prekratke tunike, top haljine, majice sa sloganima – neke stvari treba da nosite samo u pabu ili parku. Samo zato što odgovara vremenskim prilikama, ne znači da odgovara poslovnoj situaciji.

Savršeno krije višak kilograma: Ovaj modni komad će biti hit ove sezone!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs