Korisne cake

Odeća koja sužava: 10 saveta da momentalno izgledate mršavije!

Garderoba može da bude odlična pomoć za prividno skidanje kilograma i stvaranje vitkije figure, ako znate kako da je maksimalno iskoristite
Modni saveti
01:44h Autor:
Foto: Shutterstock

Odeća može da bude i te kako dobra pomoć za prividno skidanje kilograma i stvaranje vitkije figure, ali nekad nismo sigurni šta treba da nosimo i da kombinujemo kako bismo postigli taj efekt. Zato vam donosimo deset zakona kojih treba da se pridržavate ako želite da vas odeća učini vitkijima:

 

1. Izbegavajte plisirane i naborane pantalone

 

Nabori debljaju, zato nosite pantalone koje su napred ravne jer će one da sakriju stomak i noge će da učine dužima. Zbog toga ćete da se činite višima i proporcionalnijima.

 

Ovako odevena žena privlači pažnju svakog muškarca: Top 5 seksi komada odeće!

 

2. Pokažite ramena

 

Na taj način skrenućete pažnju na ramena, a odvratiti je sa "kritičnijih" delova tela. Nosite majicu sa "čamac" izrezom, majicu koja pokazuje samo jedno rame ili bilo koji model majice koji razgolićuje ramena.

 

3. Zavrnite rukave

 

Kako biste naglasili najmršaviji deo ruku (od lakta do zgloba) i stvorili sveukupan utisak vitkijeg tela, zavrnite rukave ili nosite majice s tri četvrt dužinom rukava.

 

Odeća koju muškarci ne podnose da vide na ženi!

 

4. Nosite grudnjak koji vam dobro stoji

 

Najčešći propust koji žene čine s grudnjakom jeste da nose onaj s prelabavim delom na leđima. Grudi tako neće da dobiju dobru potporu, a ova greška može da istakne i "šlaufiće" na leđima. Najbolji izbor biće postavljeni "puš ap" grudnjak koji će da uravnoteži proporcije tela.

 

5. Nosite odeću za oblikovanje tela

 

Kako biste sakrili stomačić, nosite potkošulju za oblikovanje tela dovoljno dugu da pokrije i bokove ili duge gaće sa steznikom do grudi. Za sužavanje bedara ispod dugih suknji, haljina i pantalona nosite steznik dužine do kolena.

 

Tanji struk bez vežbanja? Moguće je! 5 načina da ga vizuelno suzite!

 

6. Noge učinite vitkijima pomoću šimera

 

Najlonke u boji koži su dobra pomoć ako želite da vam noge izgledaju vitkije, ali tokom leta u njima je prevruće, pa se poslužite trikom pomoću šimera. Nanesite ga po sredini nogu, što će da ih učini vizuelno vitkijima.

 

7. Nosite dublji izrez oko vrata

 

Na taj način istaćićete lice i skrenuti pažnju na gornji deo tela. Ako imate velike grudi nosite V izrez, a ako imate male grudi najbolji izbor biće okrugli izrez.

 

Ne bacajte novac na markirane stvari: 10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda baš luksuzno!

 

8. Pametno kombinujte modne dodatke

 

Koristite boje, dezene i modne dodatke sa "stejtmentom" za strateško naglašavanje onoga što je najbolje na vama. Na primer, ako ste najjači oko struka i stomaka, nosite veliku ogrlicu i pantalone s jačim dezenom jer ćete tako da naglasite lice i noge, a pažnju ćete da odvratite sa srednjeg dela tela.

 

9. Nosite tamne farmerke sa višim strukom

 

Iz farmerki sa niskim strukom može da vam "ispadne" stomak, a to nikako nije lep prizor. Izaberite farmerice s višim strukom tamne boje koje će da suze noge.

 

5 pravila oblačenja za dame sa oblinama: Birajte farmerke za visokim strukom! (FOTO)

 

10. Nosite majice i tunike koje sužavaju i odvlače pažnju

 

Odličan izbor biće majice, tunike ili haljine sečene ispod grudi (kod mnogih žena to je najuži deo tela) koje se odatle šire. Stomak ćete takođe da sakrijete tako što majicu nećete da ugurate u pantalone ili suknju, već je nosite preko njih. Birajte majice i tunike koje na predelu grudi imaju dezene koji će da skrenu pažnju s delova koje želite da sakrijete.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs