saznajte više

NE PODNOSE PATIKE, NE IDU NIGDE BEZ NAKITA: Šta možemo da naučimo od Italijanki o stilu? (FOTO)

Šta zapravo znači savremeno “made in Italy” pokazuju nam kraljice street style-a.

Moda
Autor:
NE PODNOSE PATIKE, NE IDU NIGDE BEZ NAKITA: Šta možemo da naučimo od Italijanki o stilu? (FOTO)
Foto: Profimedia

Italijanke su odvažne, nesputane, hrabre te to i reflektuju na modni stil. Njih pravila ne zanimaju, jer one imaju svoja sopstvena, pa tako u doba dekoltiranih haljina i topova, one će se zakopčati do grla.

Vode se parolom “when in doubt, overdress” jer za njih je više uvek više. Mi vam otkrivamo ključne stilske momente kojima se vode italijanske kraljice street style-a.

Ovo su pravila koja se usvajaju i obožavaju!

Ne shvataju haljine tako ozbiljno

Za njih ne postoji neudobna haljina, već samo pogrešno stilizovana. Giorgia Tordini savršeno pokazuje kako se jedna elegantna haljina-kimono, može kombinovati sa crnim topom i farmericama, dok Gilda Ambrosio baršunastu maxi haljinu uklapa sa oversized duksericom.

Obožavaju predimenzionirano prstenje

Dok je pola sveta opsednuto XL minđušama, Italijanke prednost daju prstenju. Što veće to bolje, a ako ostane mesta na jednom prstu dodaju još par komada na isti. One imaju raskošan nakit i ne boje se da ga upotrebe!

Dukserice u sasvim drugom kontekstu

Izgovorile su "da" duksericama, ali sportskom stilu “ne”, pa će poput, iznad pomenute Gilde koja svoju uklapa sa haljinom, romantizovati ovaj komad odeće. Te ćete ih često videti kako duks uklapaju sa mini suknjom, nežnim haljinama i visokim potpeticama.

Ne boje se da obuku belo od glave do pete

Ali ne na uštogljen način. One će i ovakav stajling optimizovati i prilagoditi ga sebi, pa će tako uz elegantnu belu haljinu poneti teksas jaknu ili dugačku ogrlicu od perli crvene boje.

Retko kada ćete ih videti u patikama

Italijanke su pre svega dame. U skladu sa tim, kada je obuća u pitanju, uvek će se opredeliti za neki elegantniji par. Čak i kada biraju patike to je uvek u tonu sa odećom koju nose, pa ako je u pitanju cvetna haljina njihove patike će pratiti ovaj nežni dezen.

Praktikuju monohromatski stil

Njihov izbor uvek će pasti na sofisticirane monohromatske izglede u vidu haljine ili total look-a. Ali nikada neće insistirati da svaki deo stajlinga bude apsolutno istog tona određene boje.

Nigde bez naočara za sunce

Ovo je aksesoar bez kog Italijanke jednostavno ne napuštaju svoje domove. Napčare za sunce su postale sastavni deo svakog njihovog stajlinga, kao i samog karaktera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs