Top 9 saveta

Moda za žene posle 40: Kako da izgledate prefinjeno, moderno i otmeno, ali potpuno pristojno! (FOTO)

One izgledaju vrhunski

Moda
Autor:
Moda za žene posle 40: Kako da izgledate prefinjeno, moderno i otmeno, ali potpuno pristojno! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Nakon 40. godine svaka žena već jako dobro zna šta joj dobro stoji. Tako se barem čini po Instagram profilima nekih od njih koje svojim izgledom i modnim odabirima oduševljavaju i inspirišu druge.

Ovako izgledaju njihovi ključni odevni komadi koji će svaki izgled žene u četrdesetim u trenu transformisati u glamurozni!

1. Sako / blejzer

"Sako nije samo za kancelariju i poslovni stajling. Može se prebaciti preko haljine, nositi sa sportskom majicom ili preko odvažnog čipkastog topa", pokazala je Gres Ganem.

Ovo je najpopularniji model obuće za jesen: Uklapaju se uz svaki stil i svaku priliku! (FOTO)

2. Čizme s visokom štiklom

"Čizme sa visokim potpeticama su moj ključni komad bez kojeg ne izlazim, jer se s njima u trenu i jednostavna haljinica može pretvoriti u nešto mnogo glamuroznije", piše Renata Jazdik.

3. Crna midi suknja

"Crna suknja može biti osnova za brojne večernje kombinacije. Dužina do kolena ili midi (do gležnja) izgleda sjajno na svakoj građi, a može se upotpuniti džemperom koji otkriva ramena i patikama ili čizmama dole", savjetuje Kim Mičel.

Trend koji će ovu jesen učiniti zanimljivijom: Ni poznate dame nisu odolele monohromatskom stilu! (FOTO)

4. Tamne pantalone ili farmerke

"Svaka žena treba da ima par tamnih farmerki, koje može da kombinuje sa omiljenom rolkom ili sportskom majicom, pojasom sa kopčom i malom crnom torbicom", kaže Keti Vilijamson.

5. Haljina s tankim bretelama (slip dress)

"Istina, mala crna haljina je obavezna za izlaske, ali lično više volim midi svilenu pamučnu haljinu s tankim naramenicama, jer mi vraća osećaj da sam u 90-im. Kombinujući takvu haljinu ispod kožne jakne ili sakoa možete da stvorite jedinstven izgled", piše Gres Ganem.

Crno od glave do pete: Ništa jednostavnije, lepše i elegantnije! (FOTO)

6. Razigrana torbica

"Obožavam da nosim opuštene farmerke, majicu i bluzu kad izlazim. A da bi takva odeća bila spektakularnija, volim da dodam i torbicu u neuobičajenoj boji i ili sa perlicama, jer onda cela kombinacija ima poseban, lični šarm", poručila je Renata Jazdik.

7. Velike minđuše

"Velike minđuše dodaju sjaj i "još sjaja"; one su najbrži način da običan stajling pretvorite u nešto prikladnije za veče", tvrdi Kim Mičel.

Ana Vintur odobrila: Prema njenim rečima ovo će biti najveći trendovi naredne godine! (FOTO)

8. Upečatljivi top

"Volim da mi je udobno kad sam napolju, pa najradije nosim farmerke i neki upečatljivi top, sa puf rukavima, od svile, sa šljokicama... Takav top u kombinaciji sa visokim štiklama je odlična kombinacija za večernji izlazak", kaže Renata Jazdik.

9. Mala crna haljina

"Mala crna haljina je izbor s kojim nikad nećete pogrešiti", savetuje Keti Vilijamson.

Odlično stoji svakom obliku lica: Od Kim Kardašijan do Ane Vintur, sve zvezde su poludele za ovom frizurom! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs