Moda

Kako se nosi mala crna haljina na jesen: Saveti za sve dame! (FOTO)

Mnogi modni kreatori i žene smatraju da je crna haljina esencijalni deo svakog garderobera. Jednostavna, pristojne dužine i nosiva u svim prilikama, a od ove jeseni omiljena crna haljina je od pliša

Moda
14:53h Autor:
Kako se nosi mala crna haljina na jesen: Saveti za sve dame! (FOTO)
Mala crna plišana haljina, Foto: Profimedia

Pre nego što je postala modni fenomen, crna haljina simbolisala je izražavanje žalosti. Zahvaljujući Koko Šanel, 1920-ih običnu haljinu u crnoj boji pretvorila je u sinonim za eleganciju.

Njena ideja bila je da to bude jednostavna i pristupačna haljina u kojoj će svaka žena i u svakoj prilici izgledati savršeno. I zaista je tako, i dan danas. Malu crnu haljinu nose princeze, poznate oskarovke, naučnice, umetnice, ali i svaka druga obična devojka.

Crnu haljinu možete nositi u bezbroj varijanti i prilika. Ali plišana je imperativ za predstojeći period. Prefinjenost ovog materijala uz dobar kroj učiniće vas elegantnom trendi damom.

Dokaz da je crna haljina uvek najbolji izbor: Ove kreacije su sinoć ponele Anđelina, Salma i Margo Robi! (FOTO)

Za svečane prilike odaberite haljinu sa rukavima do lakta, poput ove koju nosi Tonja Bakston. Ako već imate sličnu haljinu bez rukava, možete je osvežiti nošenjem uske bluze od crnog tila. Šarmantan je onaj sa tufnicama.

7 najskupljih haljina svih vremena: Za drugu nikada ne biste pogodili! (FOTO)

Pliš ostavlja jak utisak, zato ne preterujte sa modnim dodacima. Uvek možete nositi čipku kao dovoljan dodatak. Više vam ne treba... Osim dobrih cipela!

Brižit Bardo: Stilske lekcije legendarne modne ikone koje važe i danas! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs