Savršen Stajing

Uklopite cipele sa garderobom: Modna pravila koja treba da znate!

Uobičajeno je mišljenje da se crna slaže sa svim. Ali ne slaže se sve sa crnom!

Moda
Autor:
Uklopite cipele sa garderobom: Modna pravila koja treba da znate!
Foto: Shutterstock

Zbog ogromnog broja različitih mogućnosti, može biti veoma teško izabrati dobru odevnu kombinaciju. Uprkos činjenici da u današnje vreme možete otići bilo gde noseći skoro bilo šta, ipak bi trebalo da pratite određena pravila kako biste pobošljali svoj stil i, što je najvažnije, uvek se osećali udobno u onome što nosite. Pogledajte koje boje su pravi izbor kada je u pitanju uklapanje odeće i obuće.

Bele pantalone

Bela boja je osnovna boja koja se slaže sa svim ostalim. Ipak, u svakodnevnoj ili poslovnoj varijanti, ne kombinujte bele pantalone i crne cipele - bićete upadljivi i izgledaćete pretenciozno.

Sive pantalone

Možete ih kombinovati sa cipelama u svim osnovnim bojama. One su prilično zgodne kada ne znate koje pantalone da obučete uz omiljen par cipela. Sa sivom ćete izgledati stilizovano bez truda.

Crne pantalone

Uobičajeno je mišljenje da se crna slaže sa svim. Ali ne slaže se sve sa crnom! Kao što smo već pomenuli, ne kombinujte crno sa belim cipelama. Isto važi i za sve nijanse braon. To će dovesti do disharmonije, jer je crna više "poslovna" boja, a braon više "svakodnevna" boja. Ako želite interesantnu kombinaciju, izaberite cipele jarkih boja.

Budite kraljica mode: 8 saveta da uvek izgledate doterano i šik!

foto: Shutterstock

Bež ili boja kože pantalone

Kada nosite bež ili pantalone boje kože, pokušajte da ih kombinujete sa obućom svetlih ili jarkih boja. Na crnu ne pomišljajte ni u ludilu - stvoriće oštar kontrast i to ne na dobar način.

Svetlo braon pantalone

Crne (i takođe sive) cipele ne dolaze u obzir. Možete malo eksperimentisati sa zelenim ili bordo cipelama. Prava nijansa će istaknuti vašu odevnu kombinaciju.

Tamno braon pantalone

Ova boja je jedna od najtežih za kombinovanje. U obzir ne dolaze crna, siva, kao i sve nijanse crvene i ljubičaste. Zanimljiv izbor može biti zelena ili tamno plava obuća - celokupna kombinacija će izgledati neubičajeno i osvežavajuće.

12 zapovesti uvek sređenih žena: Ovako se postiže bezvremenski šik!

foto: Shutterstock

Plave pantalone

Sve nijanse teksasa, bilo da je svetla, jarka, tamno plava, idu sa svim. Čista svestranost!

Zelene, maslinasto zelene, kaki pantalone

U ovom slučaju, jedina boja koja može da uništi vašu kombinaciju, jeste zelena. A ostale boje? Slobodno eksperimentišite dok ne pronađete svoj stil!

Bordo i njene nijanse

Par bordo pantalona slagaće se sa većinom drugih boja, osim ljubičaste i tamno braon. Možete ih čak nositi sa zelenim ili plavim cipelama kako biste osvežili svoju kombinaciju. Ako više volite klasiku, kombinujte ih sa različitim nijansama sive boje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs