Prkosi godinama

Prva žena Diora izazvala pometnju: Glumica u sedmoj deceniji oduševila nepogrešivim stilom! (FOTO)

Zanimljiva kolekcija prepuna ženstvenih lepršavih kreacija, ali s buntovničkom dozom izazvala je pregršt pozitivnih komentara

Moda
19:38h Autor:
Prva žena Diora izazvala pometnju: Glumica u sedmoj deceniji oduševila nepogrešivim stilom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Marija Gracija Kjuri, koja je preuzela kreativno vodstvo modne kuće Dior, kao prva žena na tom mestu, inspiraciju je pronašla u 60-im godinama i feminizmu istakavši na reviji poruku 'Women's rights are human rights' (Ženska prava su ljudska prava) koju je 1995. izgovorila Hilari Klinton.

U kolekciji dominiraju razne šare, karirani i cvetni dezen, i puno zanimljivih detalja poput torbica, cipela, pojaseva…

Zanimljiva kolekcija prepuna ženstvenih lepršavih kreacija, ali s buntovničkom dozom izazvala je pregršt pozitivnih komentara, a modnu reviju na Nedelji mode nisu propustile ni ikone stila francuska glumica Izabela Hupert i Bjanka Džeger, glumica i bivša supruga Mika Džegera s kojim ima 46-godišnju ćerku Džejd.

1 / 10 Foto: Profimedia

Ove harizmatične dame s izvrsnim osećajem za stil uspešno su su potukle konkurenciju u kojoj su se nalazile mnogo mlađe modne ikone poput Kare Delevinj ili Ajmi Song.

Hvaljena francuska glumica poznata je po svom profinjenom modnom stilu, ni ovoga puta nije razočarala.

Izabela Hupert kojoj je 64 godina pokorila je crveni tepih u jednostavnoj, ali vrlo efektnoj kombinaciji koju vredi iskopirati.

1 / 2 Foto: Profimedia

U crnoj Diorovoj jaknici koju je kombinovala sa tamnim farmerkama lagano podvinutih nogavica i crveno-crnom majicom na pruge Izabela je na najbolji mogući način pokazala kako i najjednostavniji stajling može stvoriti 'wow' efekt. Sjajan autfit odlično su začinile klasične stileto cipele u crnoj boji.

One su tako inspirativne: Dame koje smislom za modu uspešno prkose godinama!

foto: Profimedia

Da je crna boja večiti klasik s kojim ne možete pogrešiti dokazala je i 72-godišnja Bjanka Džeger u crnoj jakni i suknji od bogate čipke uz ruž upečatljive boje i sunčane naočare.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs