Pokušajte

6 sjajnih trikova pomoću kojih možete proširiti ili suziti farmerke bez krojača (FOTO)

Ako niste spremne da se odreknete svojih omiljenih farmerki
Moda
16:54h Autor:
6 sjajnih trikova pomoću kojih možete proširiti ili suziti farmerke bez krojača (FOTO)
Foto: Shutterstock

Svi smo se našli u toj frustrirajućoj situaciji - ili su nam se farmerke razvukle pa su nam postale prevelike ili se materijal stisnuo pa mikroskopsku verziju svojih omiljenih pantalona jedva navučeš na sebe.

Farmerke mogu biti zaista problematičan komad odeće. Zbog lošeg materijala ili pogrešnog održavanja, veličina im se promeni u pranju i - nakon nekoliko pranja potpuno drugačije stoje nego kad smo ih kupile! Upravo zbog toga, ponekad nam se jednostavno naše najdraže farmerke više ne sviđaju. Srećom, postoji nekoliko različitih opcija koje mogu spasiti ovakvu situaciju. U nastavku pročitajte kako raširiti ili smanjiti farmerke kada ti više ne odgovaraju kao pre...

Ako su farmerke prevelike

Ova odeća šteti vašem zdravlju, a nosite je svaki dan: Žene, bacite ovo odmah!

Објава коју дели karla_deras (@karla_deras) дана 7. Сеп 2015. у 11:13 PDT

1. Operi ih u vrućoj vodi - ako su se malo rastegnule, samo ih stavi na standardno pranje u vruću vodu. Ovaj trik najbolje deluje s farmerkama koje su u velikoj meri napravljene od pamuka. Ekstra savjet: nemoj koristiti omekšivač kako materijal ne bi previše menjao svoj početni oblik!

2. Stavi ih u sušilicu za veš - nakon što je završilo pranje, gurni ih u sušilicu i uključi vruću opciju. Tkanina će se skupiti i farmerke će bolje odgovarati.

3. Uvek možeš ušiti mali deo elastične trake na unutrašnjost pojasa - ako se pojas opustio, probaj ovaj mali trik kojim ćeš zategnuti traperice s unutarnje strane upravo do one mere koja ti najviše odgovara.

Ako su farmerke premale

Da li je pristojno da žena posle 40-e nosi iscepane farmerke: Rasprava Srpkinja zapalila internet!

Објава коју дели karla_deras (@karla_deras) дана 3. Сеп 2015. у 1:50 PDT

1. Poprskaj ih s mlakom vodom, pa ih razvuci da se rastegnu - vlažne farmerke rastegni rukama u svim smerovima i gledaj magiju kojom će ti ponovno stajati kao salivene!

2. Sedi u toplu kadu dok nosiš farmerke - ovo zvuči možda malo ludo, ali deluje: navuci farmerke, napuni kadu toplom vodom i sedi u nju. Topla (ne vruća!) voda opustiće i rastegnuti materijal. Naravno, ovaj trik trebaš uraditi dan ranije i dozvoliti farmerkama da se osuše kada završiš sa postupkom.

3. Oprezno ukloni pojas - ova je tehnika malo drastična, ali je odlična ako voliš biti kreativna - praktično ćeš dodati materijal na pojas farmerki i time ih napraviti broj većim.

Kada žena više ne treba da nosi uske farmerke i dugu kosu: Istraživanje otkrilo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs