Podigle prašinu

Da li je pristojno da žena posle 40-e nosi iscepane farmerke: Rasprava Srpkinja zapalila internet!

Vaš stil odevanja bi trebalo da na najbolji način ističe godine koje imate. Zato se uvek trudite da budete obučene sa merom i ukusom
Moda
14:10h Autor:
Da li je pristojno da žena posle 40-e nosi iscepane farmerke: Rasprava Srpkinja zapalila internet!
Foto: Profimedia

U poslednje dve godine, pocepane farmerke nose i devojčice od 15, i žene od 45 godina.

Iako je pocepani džins u trendu, postavlja se pitanje da li je u redu da se sredovečne žene oblače kao srednjoškolke. Dobro, jeste da se ovaj model farmerki nalazi na naslovnici Voga, ali to ne znači da odgovara svakoj prilici.ž

Kad žena napuni 40: Pravila oblačenja za zrelu damu sa stilom! (FOTO)

Da biste izgledale mladoliko i trendi, ne morate da se oblačite kao klinke. Vaš stil odevanja bi trebalo da na najbolji način ističe godine koje imate. Zato se uvek trudite da budete obučene sa merom i ukusom.

Jednim ženama su pocepane farmerke totalno seksi i ne bi ih se odrekle ni za živu glavu, dok ih druge pak ne bi obukle ni po koju cenu. Smatraju da je to za mlade i da je prikladno njihovim godinama jer, što reče pesma Prljavog kazališta: "Kad si mlad, svako odelo dobro ti stoji..."

Zavodljivi modni trend: One oblače farmerke sa tregerima na golu kožu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

I Nemanja Ivanišević, stilista i modni dizajner, smatra da kako svaka prilika zahteva određeni "dres kod", tako i svako životno doba sa sobom nosi određene prednosti i sankcije.

"Krajnje je smešno da se žene u pedesetim i tinejdžerke oblače isto. Mislim da svako može da nosi pocepane farmerke, ali da one moraju biti u skladu s onim što figura i godine dozvoljavaju, kako ne bi bilo neukusno. Prilikom kupovine farmerki žene bi pre trebalo da se fokusiraju na to da pronađu dobar kroj, jer je on najbitniji. A to da li je model pocepan ili ne, to je već manje važno", savetuje Ivanišević.

On smatra da su pocepane farmerke idealne za neke opuštene trenutke i situacije u kojima ne treba da ostavite utisak otmene i odmerene dame, već kul i opuštene osobe. Zato ih slobodno obucite uveče kad sa partnerom izađete na piće, ali ih ne nosite na posao jer je to baš nepristojno.U neke javne institucije ne možete da uđete u pocvepanim farmerkama, jer se prorezi na kolenima tretiraju kao neprikladno oblačenje.

Tako je prošle godine društvene mreže zapalila priča jedne Beograđanke, kojoj nije dozvoljeno da uđe u Palatu pravde, zato što je bila u pocepanom džinsu. Obezbeđenje joj je reklo da izađe napolje i dobro pročita njihov kodeks oblačenja.

Kako se i vama ne bi dogodila ova neprijatna situacija, sledeći put dobro razmislite u čemu idete u sud ili MUP.

Šoping u centru Beograda pretvorio se u noćnu moru: Devojka nije ni slutila da će joj se desiti ovo!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon objavljivanja teksta, korisnici interneta počeli su da ostavljaju more komentara, od pohvalnih do pogrdnih. Evo nekih najzanimljivijih:

Baš će godine da me spreče"U Srbiji se previše gleda na godine. Ja mogu da nosim šta hoću i kad hoću. A šta znači pristojno? Nisam valjda gola pa da pitate tako?"

E baš jeste stvar u godinama"Nisam staromodna, ali me nerviraju žene koje hoće da pariraju omladini. Ne mogu da prihvate godine koje imaju. Isto mi je ružno kada vidim stariju ženu, takoreći baku, a pusti kosu. Ali stvar ukusa, ja ne bih nikada sa 50 godina da se oblačim kao petnaestogodišnjakinja. Sve u skladu sa godinama".

Sve u svoje vremeŽena po meni sa 45 godina treba da je izgradila neki svoj lični stil odevanja, da bude dama! Isto kako bih ja reagovala i šta bih mislila o muškarcu od 45 godina kada bih ga videla u pocepanom džinsu, isto iliti slično svi ostali misle o ženi tih godina tako obučenoj, bez obzira na izgled".

Stil... Stil je važan!"Netačno! Sve u skladu sa figurom, stilom i osobom!"

Vreme ti je da se udaš, kad ćeš da rađaš decu: Beograđanka (27) oštro odgovorila zašto ne želi brak!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prilika je bitna"Vi govorite o oblačenju na poslu, a samim tim i nekim kodeksima oblačenja koje važe u firmama. Da se u banci zaposli klinka koja je tek završila srednju školu i od nje bi se očekivalo da se oblači u skladu ne sa godinama nego sa politikom banke. Negde bi dobila teget suknju ispod kolena i košulju sa plavim detaljima. Retko gde će dozvoliti da farmerke pa čak i ako one po kroju i obojenosti liče na neke pantalone. Uglavnom radni dan će se završiti i njoj i nekome ko ima 30, 40 ili 50 godina".

Obuća čupa stvar"Šta fali pocepanim farmekama na ženama? Bitno da je obuća fina i pristojna pa je u redu sve".

Samo ako..."Ako je žena vitka i njegovana, može da nosi ovakve farmerke i u 50-tim godinama, a što se tiče golog stomaka i kratke suknje, to mi je vulgarno uvek i svuda osim na plaži, bez obzira na godine. Zašto bi nešto pristajalo mladoj djevojci koja ima višak kilograma, a ne zreloj ženi koja je vitka?".

Dosledna: Bacila sam miniće, ali pocepane farmerke ne dam"Ja imam 38 godina i 50 kilograma, nemam problem da kilažom ni sa borama, ali mnoge stvari sam izbacila iz upotrebe, kao što su uske i kratke majice, duboki dekoltei, ultra mini i preuske suknje, jer je prošlo vreme za njih, ali pocepane farmerke ukoliko su iscepane u granicama normalnog, znači da se ne vidi cela noga od prepone do članka, mogu da budi izuzetno lepo uklopljene i da ne deluju ni neprimereno ni vulgarno".

Kako se osećaš"Ja se dobro osećam u pocepanim farmerkama, iako imam 50 godina. Sve je individualno..."

Ima platu 30.000, i može sebi sve da priušti: Beograđanka otkriva kako!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ni sa 15, ni sa 30: Odavno ih ne nosim"Nisam nosila pocepane ni sa 15, a sigurno neću ni sa 30. Još od tinejdžerskih dana jedva nalazim lep kroj farmerki koje nisu izbeljene, sa milion nitni i pocepane,a da mi lepo stoje i da su udobne. Što se drugih tiče, neka ih nose, šta god žele i čini ih srećnim bez obzira na godine, kilažu i proporcije".

Oni malo rigorozniji"Izgleda vulgarno, a pogotovo kad žena u tridesetim prošeta taj "trend". Inače, mislim da žena ipak posle tridesete ne bi trebalo da nosi farmerke. Nekako mi više idu haljine, suknje, košulje, lepe pantalone. Ali, opet ko voli.."

Oni začuđeni"Aman, zar žena u tridesetim, koja lepo izgleda, ima dobru liniju i niko joj ne bi "dao" 30, da odustane od farmerki??? Pa gde vi živite?"

Oni koji se pitaju: A šta ćemo sa onom drugom stranom?

"Vulgarno izgleda i kad devojčici od 18 godina salo kipi iz plitkih farmerki i celulit se ocrtava ispod helanki..."

"A da li je ok da se klinke od 15 oblače kao ove u 45? Nije, ali se oblače i baš ih briga i jedne i druge".

Ne možeš se sakriti od sopstvenog otrova: Životna pouka Ričarda Gira zapalila internet!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Ako neko ume nešto da nosi onda to i treba da nosi i godine nemaju veze sa time! Može neko imati i 20, ali ako osoba ne zna da nosi neke krpice džaba tih 20! I zašto je ružno ako sredovečna žena obuče iscepane farmerke? Mnogo je ružnije što klinke sa 20 izgledaju kao da imaju 35!"

Oni koji su izričiti: Ne, nikako"Odvratno je to sa pocepanim farmerkama, a najgore je kad vidim da nose one platforme ko ortopedske sandale, sa 30 centimetara štikle od plute..fuuj".

I oni malo drugačiji"Imam 41 godinu, majka sam dvoje tinejdžera i oblačim se sasvim normalno bez dubokih dekoltea i pocepanih farki i izgledam, da ne kažem savršeno, sasvim privlačno. Pozdrav".

Šta vi mislite, da li žena treba da nosi pocepane farmerke nakon što pređe 40. ili 45. godinu? Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs