Ovo se ne oprašta

Moderna prva dama Argentine isprozivana zbog farmerki: Došla iscepana u službenu posetu Italiji!

U prestonicu mode, Julijana je došla obučena prosečno. Italijani joj to neće oprostiti
Moda
11:24h Autor:
Moderna prva dama Argentine isprozivana zbog farmerki: Došla iscepana u službenu posetu Italiji!
Foto: Printscreen/instagram/ Infanta_rebelde/ Diezpasarelas/ Juliana.awada

Savremena Džeki O, kako joj je svojevremeno tepao američki Vog, argentinska prva dama Juljana Avada prilikom nedavne posete Vatikanu i Italiji našla se na udaru kritika zbog svoje odeće. Razlog su bile - farmerke koje je nosila tokom susreta s talijanskim premijerom Mateom Renzijem i njegovom suprugom.

42-godišnja Argentinka egzotične lepote, koju može zahvaliti svojim libanonskim i sirijskim korenima, postala je nova modna ikona u svetu politike.

Argentinska prva dama za nedavnu posetu Italiji, gde se drugi put tokom suprugovog mandatu srela sa papom Franjom, odabrala je elegantnu crnu haljinu s dužim sakoom. Ali taj njen sofisticirani stajling prošao je potpuno nezapažen pored opuštenog izdanja u kojem je snimljena u šetnji Firencom.

Ceo svet priča o lepoj Julijani: Pojavila se na svečanom prijemu i svi su zanemeli! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iako njen stil karakteriše jednostavnost, pročišćene linije i minimalizam, sklona je stajlinzima koji u sebi imaju trendi mladenačku notu. Ljubiteljka je neutralnih boja, jednostavnih, čistih linija te jedinstvenih cipela i torbi, ali i farmerka koje često nosi. Upravo se zbog tog popularnog odevnog predmeta našla na meti kritika, a italijanski mediji su joj zamerili to što ih je odabrala za susret s njihovim premijerom.

Slobodno vreme argentinski predsednički par iskoristio je za šetnju Firencom, a Avada je tom prilikom bila obučena u trendi farmerke sa neurednim isečenim rubom dok je izgled upotpunila svilenom bluzom u zemljanim tonovima, elegantnim štiklama u smeđoj boji od brušene kože, predimenzioniranom torbom te dugim džemperom u smeđoj nijansi.

Gledala ga kao zaljubljena šiparica: Kejt Midlton otvoreno flertovala sa kanadskim premijerom!(FOTO)

Poznati italijanski dnevnik Il Messaggero zamerio joj je izbor farmerki, naglasivši da su bile poderane na dnu, i odmah je usporedio s premijerovom suprugom Agnese Renzi koja se odlučila, kako pišu, "za nepogrešivu eleganciju", izgled u crnom od glave do pete. Iako je susret bio neformalan, a i talijanski premijer odlučio se za neformalnu odeću: jednostavne tamne pantalone, belu košulju i sivi džemper, Italijani su Avadin ležeran stajling prozvali modnom greškom, tim više što je, kako su naglasili, reč o ženi koja uživa status modne ikone.

Njen elegantan, sofisticiran, ali u isto vreme ležeran stil prava je retkost u svetu politike, a modni urednici američkog Voga odmah nakon suprugove inauguracije, početkom ove godine proglasili su je savremenom verzijom Džeki Onazis, da bi već na proleće ove godine krasila i naslovnu stranu španskog izdanja Voga.

Poređenje sa najelegantnijom prvom damom u istoriji, Džeki Kenedi, iako su laskave, Avada smatra preteranim:

"Džeki je bila ikona jedne ere, ali imam osećaj da sam ja ipak daleko od nje. Moja želja je da budem autentična i da imam svoj stil i da me ne upoređuju sa drugima".

Svoj stajling sama bira i ne traži usluge stilista, za što ima jednostavno objašnjenje: "Nakon što sam život posvetila svetu mode ne treba mi neko ko će me savetovati šta da obučem. Sama biram svoje kombinacije".

Monika Beluči razbila predrasude: Jednim potezom fatalna crnka usrećila fanove! (FOTO)

A photo posted by Diez Pasarelas (@diezpasarelas) on Mar 24, 2016 at 12:15pm PDT

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on Oct 16, 2016 at 5:57am PDT

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on Aug 6, 2016 at 10:10am PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs