Pročitajte

Spas od znojenja: 6 tkanina pogodnih za leto!

Donosimo vam popis njih šest uz koje će vam leto biti puno prijatnije
Moda
00:24h Autor:
Spas od znojenja: 6 tkanina pogodnih za leto!
Foto: Profimedia

Svima je dobro poznato da je poliester jedan od najmanje ugodnih materijala koje treba izbegavati tokom leta zato što ne "diše" i tako zadržava toplotu. Međutim, znate li koje tkanine i materijali ne podstiču znojenje?

Donosimo vam popis njih šest uz koje će vam leto biti prijatnije:

1. Lan

To je prijatna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati "ventilatorom" među materijalima. Propušta vazduh do vašeg tela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tokom vrućina.

Vruće pantalone za vrele dane: Kako da nosite omiljeni komad džinsa! (FOTO)

Foto: Shutterstock

2. Pamuk

Nepobediv je odabir za vrele letnje mesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplotu, pa upija vlagu sa tela i aktivira njeno isparavanje.

3. Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mešavine i smatra se sjajnom letnjom zamenom za traper. Ako i tokom vrućina ne želite da odustanete od nošenja dugačkih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osećati prijatnije.

Foto: Shutterstock

4. Viskoza

Jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza prijatna za nošenje tokom vrućina i hladi telo.

Letnji hit: Maksi haljine, praktične i moderne! (FOTO)

5. Svila

Prirodna je tkanina koja "diše" i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime greje, a leti hladi. Iako ne podstiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalepi za znojnu kožu.

6. Šifon

Izrađuje se od raznih mešavina, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za letnju odeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je lepršav.

Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs