Jezivo

Marko Mitanovski na Fešn viku u Londonu: Crna koža, nitne i svemirski glamur! (FOTO)

Kao kontrast crnilu koje je izazvalo jezu među publikom, pistom je na kraju prošetala manekenka obučena i ofarbana i kreč-belu boju, koja je zadala poslednji šok publici
Moda
22:06h Autor:
Marko Mitanovski na Fešn viku u Londonu: Crna koža, nitne i svemirski glamur! (FOTO)
Foto: Profimedia

Već nekoliko dana u Londonu vlada haos i modna groznica, budući da je u toku Fešn vik, ali, na samom kraju događaja stigao je pravi šok - revija srpskog avangardnog kreatora Marka Mitanovskog.

Svi prisutni, ali i modni kritičari složili su se da je njegova revija izazvala najjače reakcije, što i ne čudi, budući da su mu manekenke većinom bile crne od glave do pete, uključujući i lice! Svaki delić njihove kože pokriven je crnim, sjajnim uljem, a čak i na licu su nosile nakit u crnoj boji.

Gladovanje uslov za posao? Šokantno mršave mankenke izazvale negativne reakcije! (FOTO)

Kao kontrast crnilu koje je izazvalo jezu među publikom, pistom je na kraju prošetala manekenka obučena i ofarbana i kreč-belu boju, koja je zadala poslednji šok publici. Inače, ova kolekcija Mitanovskog je inspirisana prirodom i arhitekturom, dok su, što se tiče materijala, dominirali koža i lateks.

Versaće za hrabre - Haljine koje otkrivaju i sve i ništa! (FOTO)

"Inspiraciju sam pronašao u prirodi, pticama, skeletima i arhitekturi" - rekao je Marko za portal Modaterra.

Razlog za ekstrem kada je reč o crnoj i beloj boji je jednostavno njegova ljubav prema njima.

"Crna dominira jer je to moja omiljena boja. Kolekcija zapravo slavi život na čudan način, ali meni nije mračna ili negativna, već mistična", istakao je srpski dizajner i dodao da je pojava bele manekenke bio samo kontrast i ništa više.

Ipak, možda bi se moglo reći da najveći uticaj na kolekcije Marka Mitanovskog ima kontroverzna pevačica Lejdi Gaga, koja je njegov veliki fan i ljubitelj njegovih, u najmanju ruku, neobičnih kreacija.

Lejdi Gaga predmet podsmeha zbog toalete na dodeli Oskara - Najveći modni promašaji! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs