Godine su ipak samo broj

Fantastične nakon 40-te

Neke od njih su slavu stekle još kao tinejdžerke, dok su druge morale da vredno rade kako bi njihove karijere dostigle određeni nivo. Ono što ih spaja je to što ne prkose godinama, već ne obraćaju pažnju na njih, što ih čini još seksepilnijim nego kada su bile mnogo mlađe
Moda
00:12h
Fantastične nakon 40-te
Foto: Zimbio

Na početku ne možemo da ne podsetimo sve drage dame da ste u 40-im tek na sredini životnog puta. Iskusnije, sa karijerama i bez straha od starenja, ovo su godine u kojima možete doživeti najlepša iskustva. Strah od starenja ostavite nešto mlađim pripadnicama istog pola, a vi prihvatite svoje godine sa ponosom i pokažite ko ste bez straha da ćete biti pogrešno shvaćeni.

Neke od poznatih dama mogu poslužiti kao inspiracija. Naravno, ne sve, mnoge su prerano posegle za magičnim injekcijama ili su od silnih dijeta učinile da im koža prerano ostari, ali ima i onih koje su sada zadovoljnije nego ikad. Trik je u tome da prihvatite sebe – ako imate stomačić, nosite steznik, ako se niste udale do sada – opustite se, jer ima još puno muškaraca koji čekaju na vas, a ukoliko ste 30-te provele menjajući pelene, sada je pravo vreme da se okrenete sebi.

Lekcija od Gven Stefani (Gwen Stefani)

Pevačica, koja je postala i priznati dizajner majka je dvoje dece. Ona se zdravo hrani, vežba i oduvek nosi platinasto plavu kosu, ali njeno držanje sa početka karijere, koje je bilo pomalo muškobanjasto, potpuno je iščezlo. Ona je sada dama, koja voli da šokira printovima, ali zna šta joj stoji i toga se drži. Više je nećete videti razgločićenu, niti kako skakuće po sceni poput tinejdžerke. Njena energija je tu, samo je usmerena ka odraslom, zrelom seksepilu, koji privlači prave muškarce.

Lekcija od Hale Beri (Halle Berry)

Da li se sećate koliko je smešna Hale Beri bila u svojim 20-im? Čupave, neuredne obrve, pogrešna šminka i modni porazi su je pratili sve do 30-ih. Danas, sa 46 godina, Hale je na putu da postane mama po drugi put, a nedavno se udala za super seksi glumca Olivera Martineza (Olivier Martinez). Zadovoljstvo koje stvorite iznutra će se svakako videti na vašem licu.

Lekcija od Vinone Rajder (Winona Ryder)

Bila je tinejdž senzacija, a onda je skrenula sa puta. Danas je Vinona Rajder ona stara, obožavana, ali pametnija, otmenija i uvek ističući svoju bledu put. Vinona sigurno zna koliko je važno zaštiti kožu od sunca i sprečiti prerano stvaranje bora.

Lekcija od El Mekfirson (Elle Macpherson)

Još tokom 80-ih su je prozvali The Body (Telo). Iako se bliži 50-oj, australijski supermodel je i dalje među najseksepilnijim ženama sveta. Njena tajna se krije u jogi, zdravoj ishrani, koja ne uključuje cigarete, lude žurke i opijanja. Isti stil života primenjuje i prelepa Kristi Tarlington (Christy Turlington), majka dvoje dece i žena iz koje isijava zadovoljstvo.

Lekcija od Kejt Blanšet (Cate Blanchett)

Njoj je 44 godine, ali ko to ne zna lako bi joj oduzeo 15 godina. Kejt Blanšet uvek izgleda dostojanstveno i uglađeno. Čini se da ne nosi puno šminke, jedino ne štedi na maskari, koja je njen najbolji saveznik.

Lekcija od Tilde Svilton (Tilda Swinton)

Tilda Svilton ima 52 godine iako bi to retko ko pogodio. Ona je svoja. Neguje svoj stil, koji se nekima dopada, nekima ne. I nju to ne dotiče. Ostvarena individua treba da se drži svojih stavova, a odeća i frizura su tu da pomognu, ne da stvore iluziju o dami koja se bori sa godinama. Ona svoje ambicije ostvaruje kroz uspešnu karijeru, uvek sa zagodnetnim smeškom, ističući svoju posebnost.

Lekcija od Rakel Vajs (Rachel Weisz)

Rakel Vajs je, poput Elizabet Harli (Elizabeth Hurley), sa godinama dobila na lepoti. Obe su izgledale poput simpatičnih devojaka, sve do svojih 30-ih kada su doživele preobražaj. Našle su sebe, pronašle koje im boje najbolje stoje, u čemu se osećaju najlepše i, uz to, pronašle prave muškarce koji to zanju da cene. Uostalom, Rakel Vajs je odvela Džejmsa Bonda, tačnije Danijel Krega (Daniel Craig), pred oltar, nakon što se zabavljao sa mlađim lepticama poput Sijene Miler (Sienna Miller) i Kejt Mos (Kate Moss).

Lekcija od Helen Miren (Helen Mirenn)

Biti seksi je zaista stanje uma. Helen Miren je živi dokaz toga. Ona je odbila besplatna zatezanja lica i tela prestižne holivudske klinike, jer nije želela da bude poput mnogih koleginica i žena koje bi dušu prodale đavolu da bi skinule koju godinu. Dekolte je dozvoljen, čak i poželjan, jer samospoznaja i samopouzdanje dolaze iz glave, a tek kada to prihvatite, shvatićete koliko je božanstveno prigrliti svoje godine.

Ne možemo da ne pomenemo i odabrane domaće zvezde. Anica Dobra ima 50 godina, ali njen mladalački duh i neprolazna lepota ne dopuštaju dami takvog kalibra da se opterećuje brojkama. Manekenska ikona Tamara Bakić je svakako žena koja zavređuje pažnju i status lepotice, bez obzira na godine. Njene prodorne oči i zarazan osmeh su više nego dovoljni da svaku ženu podseti koliko je zapravo dobro biti ne samo lepšeg, već i nežnijeg pola.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs