7 važnih modnih pravila za krupnije dame: Vizuelno izdužuju figuru, čini da se istaknu obline, a sakrije "višak"

Donosimo vam 7 najvažnijih modnih pravila za krupnije žene koja vizuelno izdužuju figuru

Moda
Autor:
7 važnih modnih pravila za krupnije dame: Vizuelno izdužuju figuru, čini da se istaknu obline, a sakrije "višak"
Foto: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Svaka žena zaslužuje da se oseća samouvereno i privlačno u svojoj koži. Iako moda može predstavljati izazov za dame koje imaju krupniju građu, postoje stilistički trikovi koji mogu pomoći da se vizuelno postigne tanji izgled i naglase prirodne prednosti.

Pametnim izborom odeće, obuće i dodataka možete stvoriti stil koji ističe vašu jedinstvenu lepotu i naglašava vašu figuru na najbolji mogući način. Evo sedam korisnih trikova koji će vam pomoći da vizuelno izgledate mršavije i osećate se samouverenije.

7 trikova za vizuelno mršaviji izgled

1. Birajte tamnije boje

Tamne boje, poput crne, tamnoplave i tamnosive, imaju sposobnost da optički smanjuju obim tela. Ove boje stvaraju iluziju vitkosti i pomažu da vaša figura izgleda skladnije. Pokušajte nositi tamne boje u celokupnim kombinacijama kako biste postigli elegantan i vitkiji izgled.

Ešli Grejam
foto: AP / Evan Agostini

2. Birajte odeću sa vertikalnim prugama

Vertikalne pruge vizuelno produžuju telo i stvaraju osećaj vitkosti. Birajte komade poput majica, haljina ili pantalona sa suptilnim prugama koje pomažu da se figura duže i vitkije prikazuje.

Moda
foto: Shutterstock

3. Odaberite odeću koja prati liniju tela

Umesto da nosite preveliku odeću koja može dodati na obimu, birajte komade koji prate prirodnu liniju vašeg tela, ali nisu previše tesni. Ova vrsta odeće može se kombinovati sa strukiranim detaljima za dodatnu definiciju i naglašavanje vašeg oblika.

Moda
foto: Shutterstock

4. Investirajte u prikladno donje rublje

Kvalitetno donje rublje koje dobro pristaje može značajno unaprediti vaš izgled. Podrška od strane korzeta ili oblikujućih gaćica pomaže ravnomernom raspoređivanju tela i stvaranju glatkijeg i ujednačenijeg izgleda.

Ešli Grejam
foto: John Nacion / Shutterstock Editorial / Profimedia

5. Strukirani blejzeri i jakne

Strukirani jakne i blazeri dodaju oblik i definiciju vašoj figuri. Birajte modele sa blagim strukiranjem i otvorenim prednjim delom kako biste postigli elegantan i vitkiji izgled. Ove jakne mogu vam pomoći da naglasite struk i stvorite proporciju.

Puf jakna, Jakna, Moda, Maslinasto, Maslinasta jakna
foto: Profimedia

6. Izbegavajte odeću sa velikim printovima

Veliki printovi mogu stvoriti vizuelni efekat dodatnog obima. Umesto toga, birajte odeću sa manjim, suptilnim printovima ili jednobojne komade koji stvaraju skladan i vitkiji izgled.

7. Nosite visoke potpetice

Visoke potpetice pomažu da izdužite noge i dodaju visinu, što doprinosi vitkijem izgledu cele figure. Birajte udobne modele sa stabilnim potpeticama kako biste izbegli nelagodnost i uživali u dodatnom visinskom efektu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs