Muž joj uzeo dušu, pričali da se unakazila, a ona se uzdigla kao feniks na crvenom tepihu: Zbog 1 cake nikad se ne goji

Nikol Kidman u haljini koja oduzima dah pokazala savšrenu liniju u Los Anđelesu na pemijeri filma "Savršen par".

Moda
10:44h
Muž joj uzeo dušu, pričali da se unakazila, a ona se uzdigla kao feniks na crvenom tepihu: Zbog 1 cake nikad se ne goji
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nikol Kidman je jedna od najpoznatijih i najcenjenijih glumica u svetu filma, poznata po svojim raznovrsnim ulogama i impresivnoj karijeri koja traje decenijama. Pre nekoliko dana blistala je na crvenom tepihu u Venecji, a sinoć je na premijeri filma "Savršen par" u Los Anđelesu pokazala na delu zašto je holivudska diva. Pojavila se u nikad izazovnijem izdanju!

Naime, fatalna plavuša odabrala je crnu haljinu sa neverovatno dubokim dekolteom, te je njena vitka linija još više došla do izražaja, a svi pogledi su bili usmereni samo ka njoj. Društvo joj je pravio Liev Schreiber, koji glumi njenog muža.

Nikol Kidman
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako uvek ima vitku liniju?

Za svoj izgled ova majka četvoro dece kaže da je zaslužna njena dugogodišnja ljubav prema fitnesu i vežbanju, i drugim fizičkim aktivnostima.

Nikol godinama priča kako voli da bude aktivna kad god je napolju, bilo da je u pitanju joga u prirodi ili šetnja s porodicom, ali ističe i da se trudi da održi balans kada je u pitanju ishrana. Nije tajna da glumica već godinama praktikuje dijetu 80/20, koja podrazumeva da 80 odsto vremena jedete zdravu hranu, dok 20 odsto vremena možete da uživate u hrani koju volite.

Nikol Kidman
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Nema zabranjene hrane, i baš ta omiljena hrana koju smete da jedete je ono što će vas zadržati na dijeti, a može da se smrša baš dosta", tvrdi Nikol Kidman za Dejli mejl.

Kada je reč o njenoj ljubavi prema vežbanju, Nikol kaže kako joj je to u genima, jer je odrasla u porodici fizički aktivnih ljudi koji su obožavali da trče polumaratone. Ipak, ona veruje da je ključno da ne preterujete ni sa jednim vidom vežbanja da ne biste "brzo sagoreli".

Nikol Kidman
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Ako mislite da počnete svakog jutra da stanete i trčite nekoliko kilometara do kraja života, postaće vam dosadno i počećete da odlažete alarm već sledećeg jutra", poručuje Nikol i savetuje da smenjujete aktivnosti kao što to radi ona, vežbajući trčanje, jogu, šetnju i ples.

Ako dobro pogledate Nikol, shvatićete da njeni saveti stvarno rade, i zato što pre počnite da radite na sebi!

Sva izdanja Nikol Kidman na 81. Filmskom festivalu u Veneciji:

1 / 6 Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako je došlo do uspon u Holivudu?

Porodica čuvene glumice preselila se u Australiju kada je bila mala, gde je pohađala dramske časove i već u tinejdžerskim godinama započela svoju glumačku karijeru. Prvi zapaženi uspeh došao je 1989. godine u filmu "Dead Calm", psihološkom trileru koji je otvorio vrata ka međunarodnoj slavi.

Nikol je postala globalno poznata početkom 1990-ih, nakon uloge u filmu "Days of Thunder" (1990), gde je igrala sa Tomom Kruzom. Njihova romansa na setu dovela je do braka, koji je trajao od 1990. do 2001. godine, a tokom tog perioda Kidman je nastavila da gradi svoju karijeru. Njene uloge u filmovima kao što su "Far and Away" (1992) i "Batman Forever" (1995) dodatno su je učvrstile kao zvezdu.

Pravi preokret u karijeri Kidmanove desio se u 2000-im godinama, kada je osvojila publiku i kritičare ulogom u filmu "Moulin Rouge!" (2001), za koji je dobila nominaciju za Oskara.

Nikol Kidman
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uloga u filmu "The Hours" (2002), u kojem je igrala spisateljicu Virdžiniju Vulf, donela joj je prvog Oskara za najbolju glumicu.

Nikol Kidman je poznata po svojoj sposobnosti da igra u najrazličitijim žanrovima – od mjuzikla, preko trilera, do ozbiljnih dramskih filmova. Njene uloge u filmovima poput "The Others" (2001), "Dogville" (2003), i "Cold Mountain" (2003) pokazuju njenu veštinu u tumačenju složenih, psihološki obojenih likova.

Pored filmske karijere, Nikol Kidman postigla je ogroman uspeh na televiziji, naročito u seriji "Big Little Lies" (2017–2019), za koju je osvojila nagradu Emi.

Bila u braku sa Tomom Kruzom, sa kojim je usvojila dvoje dece, a njihova ljubav se okončala na veoma ružan način. Nakon njihovog razvoda, udala se za australijskog kantri muzičara Keitha Urbana 2006. godine, sa kojim ima dve ćerke. Nikol godinama uspešno usklađuje porodičan život sa blistavom karijerom, a istakla je i po podizanju svesti o borbi protiv nasilja nad ženama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs