30 godina niko nije pronašao zamenu za ovaj modni komad: Džesika Alba u njemu blista, a zaštitni je znak Zdravka Čolića

Modni svet oduvek je bio mesto gde se trendovi vraćaju, transformišu i prilagođavaju savremenim potrebama, a jedan od komada koji je doživeo svoj povratak na velika vrata jeste kombinezon

Moda
22:25h Autor:
30 godina niko nije pronašao zamenu za ovaj modni komad: Džesika Alba u njemu blista, a zaštitni je znak Zdravka Čolića
Foto: ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Džesika Alba, prelepa holivudska glumica, danas je privukla pažnju šetajući ulicama Njujorka u upečatljivom pink kombinezonu. Ovaj modni komad nije prolazio nezapaženo samo zbog njene prirodne lepote, već i zbog izbora odeće koji ističe atribute.

Kombinezon, kreiran u nijansi koja simbolizuje ženstvenost i samopouzdanje, savršeno je naglasio njen struk i grudi, i istakao skladan i elegantan izgled. Posebno je prikladan za žene koje imaju punije noge jer vizuelno izdužuje figuru, dajući iluziju vitkijeg i dužeg tela. Ovakav stil pruža osećaj samopouzdanja, a istovremeno je vrlo udoban i funkcionalan.

Džesika Alba
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Kombinezoni su, zapravo, modni fenomen koji nije nov. Njihova popularnost seže decenijama unazad, a naročito su bili prisutni tokom 80-ih godina prošlog veka. Ako zavirimo u ormare naših majki ili baka, verovatno ćemo naići na barem jedan ovakav komad, često u svetlim ili vibrantnim bojama, sa šarenim uzorcima karakterističnim za to doba. Međutim, pre nego što je kombinezon postao svakodnevni modni izbor, bio je sinonim za scenski glamur.

1 / 7 Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

U decenijama pre nego što su kombinezoni postali deo svakodnevne mode, često su ih nosile scenske zvezde i izvođači širom sveta.

Posebno je zanimljivo da je i Zdravko Čolić, jedna od najvećih muzičkih zvezda bivše Jugoslavije, često nosio kombinezone tokom svojih nastupa.

Zdravko Čolić
foto: preentscreen/Youtube

Ovaj upečatljiv modni izbor omogućavao je pevačima i izvođačima da se istaknu na sceni, dok su njihovi kostimi dodatno naglašavali energiju i dinamiku njihovih nastupa. Na taj način, kombinezon je postao ne samo deo mode, već i deo muzičke i pop kulture.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs