Kako da stilizujete vintidž komade i da izgledate moderno? Uz ova 4 saveta bićete prava vanvremenska dama

Ukoliko ste nasledile komad vaše mame koji izgleda neverovatno savršeno, sada je trenutak da ga ponesete uz ova 4 saveta koja garantuju sofisticiran izgled.

Moda
Kako da stilizujete vintidž komade i da izgledate moderno? Uz ova 4 saveta bićete prava vanvremenska dama
Foto: PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia

Vintidž moda je u poslednje vreme doživela pravi preporod. Sve više ljudi se okreće komadima iz prošlih decenija kako bi dodali dozu autentičnosti i originalnosti svom stilu. Ali kako stilizovati vintidž komade tako da izgledate moderno i sveže?

Loše je izgovoriti da se nešto ne nosi. Iako nešto nije u trendu, ne znači da se ne nosi i da ne može da izgleda predivno. Važan je stil, a trendovi prolaze i odlaze. Način na koji ćete nešto uklopiti, vredi mnogo više, nego obući prvu novu stvar koju vidite u izlogu i imati na sebi najnoviji komad.

U nastavku vam donosimo 5 ključnih saveta koji će vam pomoći da spojite najbolje iz prošlosti i sadašnjosti za izgled vredan svake pažnje.

1. Mešajte staro i novo

Najlakši način da vintidž komad izgleda savremeno je da ga kombinujete s modernim stvarima.

Na primer, par pantalona visokog struka iz osamdesetih godina sjajno se slaže s jednostavnom modernom belom majicom i naočarima.

2. Fokus neka bude na jednom vintidž komadu

Kako biste izbegli da izgledate kao da ste se obukli za kostimiranu zabavu, odaberite jedan vintidž komad koji će biti u fokusu, a ostatak autfita neka bude minimalistički.

Na primer: vintidž jakna može biti glavni akcenat, dok će ostatak kombinacije biti jednostavan i čist.

Naravno da možete kombinovati više vintidž komada, ali pošto ovde želimo da igramo na sigurno, onda se držimo upravo takvih komada.

3. Prilagodite vintidž svojoj figuri

Vintidž garderoba često ima drugačiji kroj od moderne, zbog čega je važno da svaki komad prilagodite svojoj figuri.

Ne ustručavajte se da posetite krojača kako bi vam jakna iz sedamdesetih savršeno pristajala ili da skratite haljinu iz pedesetih godina kako bi dobila savremeniji izgled.

4. Igrajte se sa aksesoarima

Aksesoari su odličan način da osvežite vintidž izgled. Moderni kaiš, torba, naočare ili obuća mogu potpuno transformisati retro haljinu. Takođe, nakit iz različitih dekada daće dozu glamura vašem izgledu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs