Tek je počeo Venecijanski festival, a već smo dobili najlepšu haljinu: Glumica sija poput anđela u Šanelu iz 1993.

Glumica Tejlor Rasel tek što se pojavila na crvenom tepihu, a već je ponela najlepšu haljinu.

Moda
09:32h
Tek je počeo Venecijanski festival, a već smo dobili najlepšu haljinu: Glumica sija poput anđela u Šanelu iz 1993.
Foto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Glumica Tejlor Rasel je na crvenom tepihu 81. Venecijanskog filmskog festivala zasenila sve svojim elegantnim i arhivskim stajlingom. Ovaj dramatičan izgled, koji kombinuje futuristički dizajn sa elegancijom visoke mode, sigurno će ostati upamćen kao jedan od najlepših izbora na ovom prestižnom događaju.

Šanel haljina koju je nosila Rasel predstavlja pravo remek-delo vintidž visoke mode iz 1993.godine za sezonu jesen/zima, koju je dizajnirao pokojni Karl Lagerfeld. Gornji deo PVC-a odaje dojam korseta, sa prozirnim detaljima i vezenim aplikacijama koji naglašavaju njenu vitku figuru.

Ovaj deo haljine ističe njenu smelost u modnim izborima, dok prozirni materijali donose dozu senzualnosti i sofisticiranosti. Iz korseta se spušta dramatičan, skulpturalni suknja, koja odiše voluminoznošću i jedinstvenim dizajnom.

Tejlor Rasel
foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Krinolina koja predstavlja drvo je izrađena od materijala koji podseća na čipku, a njena tekstura i slojevitost stvaraju utisak kretanja i lakoće, dok donji deo haljine prelazi u duži beli šlep, dodajući dozu klasične elegancije celokupnom izgledu.

Ono što ovaj izgled čini posebnim je i način na koji je Rasel nosila ovu kreaciju. Njena samouverenost i stav savršeno su doprineli celokupnom utisku, pokazujući da moda nije samo odeća, već i način izražavanja ličnosti.

Tejlor Rasel
foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Minimalistički pristup frizuri i šminki, sa jednostavno oblikovanom kosom i suptilnim akcentima na očima i usnama, omogućio je haljini da zasija u punom sjaju, a samoj Rasel da zadrži fokus na svom jedinstvenom stilu.

Stajling Tejlor Rasel, odnosno visoka moda, je pravi primer kako se granice između mode i umetnosti mogu zamagliti, stvarajući remek-dela koja su izuzetno graciozna i upečatljiva.

Tejlor Rasel
foto: Manuele Mangiarotti / Zuma Press / Profimedia

Kombinovanjem elemenata visoke mode iz devedesetih godina, uz njenu modernu interpretaciju, Rasel je uspela da stvori autentičan i nezaboravan trenutak na crvenom tepihu, koji će sigurno biti predmet razgovora još dugo nakon završetka festivala.

Te 1993.godine, prvi put je haljinu ponela legendarna manekenka Klaudija Šifer na samoj reviji.

Klaudija Šifer, Šanel visoka moda jesen/zima 1993.
Klaudija Šifer, Šanel visoka moda jesen/zima 1993. foto: PIERRE GUILLAUD / AFP / Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs