Britanska zvezda pokorila svet

Kara Delevinj: Modno čudo planetarnih razmera

Njeno ime možda ne prepoznajete, ali kada pogleda fotografije reklamnih kampanja najprestižnijih modnih kuća, jasno vam je da je ova mlada manekenka najzauzetija na svetu
Moda
23:38h
Kara Delevinj: Modno čudo planetarnih razmera
Foto: Zimbio
1 / 12 Foto: Zimbio

Kara Delevinj (Cara Delevingne) kojoj je tek 20 godina, iza sebe ima karijeru na kojoj joj mogu pozavideti mnoge manekenke. I ne samo to. Mlada Kara je uspela da dostigne status superstara, te je paparaci prate na svakom koraku, a zvezda je svih nedelja mode, crvenih tepiha i naravno, noćnih klubova. Bogata naslednica najviše vremena provodi sa Rijanom (Rihanna) i Ritom Orom (Rita Ora), ali i svojoj drugaricom iz detinjstva, Džordžijom Mej Džeger (Georgia May Jagger), ćerkom Mik Džegera (Mick Jagger) i Džeri Hol (Jerry Hall).

Harizmatična, upečatljivih crta lica, Kara je vratila trend gustih obrva na piste, a potom i na ulice. Njen nonšalantan pristup svemu i svima je osvežavajuć, a stil odevanja, u najmanju ruku, neobičan. Za razliku od starije sestre Popi Delevinj, koja je odmerena i deluje hladno, Kara je poput nestašnog dečkića koji samo želi da se dobro zabavi. Pojavila se u filmu Ana Karenjina, pored Džud Loua (Jude Law) i Kire Najtli (Keira Knightley), a priča se da planira i da se posveti muzičkoj karijeri. Nepredvidljiva Kara, koja potiče iz stare buržoaske porodice je divlju stranu nasledila od majke Pandore, koja je, iako plave krvi, svojevremeno bila među najpoznatijim party devojkama sveta.

Karu Delevinj je Mario Testino nazvao novom verzijom Kejt Mos (Kate Moss), jer su njene transformacije fantastične, njen stil je specifičan, a ono što spaja ove dve Britanke je i neoklasičan izgled. Mršuljasta Kara je veliki fan Mosove, ali je otišla korak ispred svog idola kada se pojavila na reviji brenda Victoria's Secret - jedini poznati brend za koji Kejt nikada nije radila. Kara je, kao Kejt i Sijena Miler (Sienna Miller), bliska prijateljica njene sestre Popi, bila lice reklamne kampanje brenda Burrbery, zajedno sa reklamama za Blumarine, Zaru i Chanel. Dizajneri obožavaju njen ležeran stav, ali i sliku koju šalje o manekenkama. Kara obožava brzu hranu, šminka se samo po potrebi, obožava čudne kape i modu 90-ih, a ispred svog izgleda stavlja zabavnu i veselu ličnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs