SVAKA ŽENA OD 40 + GODINA OVO MORA IMATI U SVOM ORMARU: Komadi koji vas čine MODERNOM I MOĆNOM

Moda se stalno menja, pogotovo moda za žene u 40im, jer ono što se podrazumevalo pre 10 godina danas je nenosivo za žene koje gaze petu deceniju

Moda
Autor:
SVAKA ŽENA OD 40 + GODINA OVO MORA IMATI U SVOM ORMARU: Komadi koji vas čine MODERNOM I MOĆNOM
Foto: Shutterstock

Četrdesete su nove tridesete, pa u skladu s time ženama koje gaze petu deceniju sasvim je normalno da se pojave u odeći koju nose tridesetogodišnje dame. Međutim, da biste zračile elegancijom i stilom ipak obratite pažnju na ove savete.

Kako izgleda moderna žena u 40im?

To je žena koja ima stila, to je žena koja neguje svoj lični stil oblačenja. Vaše telo pre i posle dece može se drastično razlikovati, i ako vežbate ili izbegavate sport. Važno je da se dobro osećate u svom telu, da ga dobro poznajete, te da znate šta vam najbolje stoji od odeće.

Iako je zanimljivo da menjamo stil oblačenja, to nije isplativo. Mnogo je bolje osmisliti i kupiti par vanvremenskih komada koji će vam poslužiti u određenim prilikama.

Moda, Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Šta nikako ne treba nositi u 40im?

Samo ono što nije svojstveno vašem stilu odevanja. Nije vreme za eksperimetnisanje. Već ste toliko stari da ste verovatno razvili svoj ukus za oblačenje, a evo nekoliko smernica što ne treba nositi kada pređete 40. godinu:

  • Odeću zbog koje se osećate loše
  • Odeću koja vam se ne dopada ili vas podseća na neke loše momente vašeg života
  • Odeću koju ne možete nikako stillizovati (jednostavno se ne uklapa)
  • Odeću koja vam loše stoji (ili je previše uska, kratka, široka i td.)
  • Odeća sa određenim natpisima, (na primer: žurka može da počne i td)logom i td.
    Moda, Žena, Devojka
    foto: Shutterstock

Odeća za žene u 40im:

1. Platnena jakna

To je lagana jaknica koja se uklapa i uz farmerke i uz elegantne pantalone. U isto vreme je i elegantna i praktična.

2. Svilena bluza

Ona može da se kombinuje uz farmerke i predstavlja oličenje stila za žene od 40 i više godina. Svila laska svakom tipu građe, lepo prati liniju i čini da izgledate fantastično.

3. Bež pantalone klasičnog stila

Ove pantalone su čak bolje i od crnih klasičnih pantalona. Zašto? Zato što uz njih možete nositi bele rolke, bele košulje, crne rolke i košulje, svilene lepršave košulje i bluze - mogućnosti je mnogo.

Moda, Pantalone, sako, odelo, Muška moda, Muško odelo
foto: Profimedia

4. Univerzalna maksi haljina

Ova haljina je jednostavnog kroja i obično jednobojna. Savršeno se kombinuje uz sako, džemper ili leti na sandale i dobar aksesoar.

5. Crne farmerke

S proleća obucite farmerke, platnenu janku i patike i spremne ste, a s jeseni ih možete nositi na kratke čizme i izgledaćete šik. Crne farmerke savršeno prijaju svakom tipu tela, je one jednostavno upakuju i sakriju sav višak.

6. Mantil

To je ona vrsta mantila koju su naši roditelji nosili 80ih godina prošlog veka. Do danas ti mantili su apsolutni hit i morate imati onaj koji će vam najbolje stajati u boji koja će vas oraspoložiti svaki put kada ga vidite u oramru.

Moda, Žena, Devojka
foto: Shutterstock

7. Velike sunčane naočare

Šta je dama bez velikih naočara koje kriju umorne oči? One se nose leti, ali obavezne su i zimi. Zašto? Zato što su jednostavno šik!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs