aleksandra šulman

BIVŠA UREDNICA VOGA NAPRAVILA POMETNJU SVOJOM IZJAVOM: Žena od 40 i kusur godina ovo NIKAKO NE SME DA OBLAČI

Aleksandra Šulman je 1992. došla na poziciju izvršne urednice britanskog izdanja magazina Vog na kojoj je provela čak 25 godina.

Moda
Autor:
BIVŠA UREDNICA VOGA NAPRAVILA POMETNJU SVOJOM IZJAVOM: Žena od 40 i kusur godina ovo NIKAKO NE SME DA OBLAČI
Aleksandra Šulman, Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Aleksandra Šulman je sada govorila o modnim katastrofama i mnogima je svojom izjavom stala na žulj.

U jednoj od svojih kolumni osvrnula se i na stil odevanja u različitim periodima života, uključujući i one nakon 40-te.

I dok su mnogi od nas nesigurni po pitanju izgleda u raznim fazama naših života, žene posebno postanu zaokupljene mitovima o tome što smeju i šta ne smeju da oblače.

"Uvek je poenta da nosimo odeću u kojoj se osećamo dobro, a ne da nosimo odeću koja nužno udovoljava drugima", rekla je Šulman.

Aleksandra Šulman
foto: Brett Cove/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, iako zagovara slobodu u osmišljavanju sopstvenog stila bez obzira na godine, Aleksandra Šulman je ipak sa svojim čitaocima podelila šta smatra greškom za žene koje imaju preko 40 godina.

- Jedna stvar koja izgleda zastrašujuće kako starite je gomila materijala s volanima. Nabrana odeća, volani i mašne su možda jedina stvar koju smatram potpuno neprihvatljivim, nenosive za bilo koga starijeg od dve godine - i starijeg od 40 godina - napisala je modna novinarka.

Međutim, ispostavilo se da Aleksandra ipak ima zamerke i na izazovnije odevne komade.

U jednoj od svojih kolumni zbog kojih se našla na meti kritika, zamerila je slavnoj manekenki Heleni Kristensen što je na rođendansku proslavu Džidži Hadid došla u čipkanom topu. "U životu svake žene dogodi se trenutak kada, htela to ili ne, mora predati palicu nadolazećoj generaciji. I zašto je onda, sa svojih 50 godina, odlučila da dođe na 24. rođendan Džidži Hadid u neukusnom crnom čipkanom korsetu? Nešto što si nosila sa 30 nikad na tebi neće izgledati isto 20 godina kasnije. Odeća ne laže," bila je iskrena.

Helena Kristensen
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Nema ništa loše u tome da želite da izgledate poželjno, ali to se ne postiže nošenjem crnog čipkanog korseta u javnosti. Možda volimo da mislimo da su 70-e nove 40-e i da su 50-e nove 30-e, ali naša odeća zna istinu. Bez obzira na to koliko nam grudi visoko stoje ili koliko su vam dobre noge, naša odeća jednostavno ne izgleda isto kada ostarimo jer se sve svodi na osobu koja je nosi, a ne na samo odeću. Poenta je u tome kakvi smo ljudi postali, a ne samo u tome kakvo je naše telo."

Kakvo je vaše mišljenje? Da li se slažete sa Aleksandrom Šulman ili smatrate da svako ima pravo da nosi šta god poželi, pa makar i bio potpuni promašaj?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs