5 NAJVAŽNIJIH MODNIH PRAVILA ZA NISKE ŽENE: Vizuelno izdužuju figuru i čine je savršenom

Donosimo vam 5 najvažnijih modnih pravila za niske žene koja vizuelno izdužuju figuru.

Moda
15:55h Autor:
5 NAJVAŽNIJIH MODNIH PRAVILA ZA NISKE ŽENE: Vizuelno izdužuju figuru i čine je savršenom
5 najvažnijih modnih pravila za niske žene, Foto: Cobra Team / Cobra Team / Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nikako ne bi trebalo da postoje kompleksi kod žena, kada je visina ili oblik tela u pitanju! Ono što je najbitnije jeste da prihvatimo sebe, baš takve kakve jesmo, jer nas to čini posebnima! Sem toga, najvažnija je energija koju nosimo sa sobom! Međutim, postoje male cake koje čine da našu figuru istaknemo u najboljem svetlu, a mi vam donosimo 5 modnih pravila koja će učiniti da niske dame izgledaju savršeno.

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

Izbegavajte dugačke bluze

Dugačke bluze izgledaju odlično na visokim osobama, zbog čega ne bi trebalo da ih nosite ako ste nižeg rasta jer dugačka tunika će stvoriti nesklad proporcija koje mogu dodatno "skratiti" vaše noge. Dakle, uvucite krajeve košulje u pantalone, kako biste kreirali iluziju dužih nogu i skrenuli pažnju na vaš struk.

Pokažite članak

Da li ste znali da pokazivanje članka može pozitivno da utiče nai vaš celokupan look, čineći vaše noge mnogo dužim? Dakle, crop pantalone koje sežu do sredine lista, i midi suknje su pravi izbor ako želite da izdužite svoju figuru i učinite je vitkijom. Tajna se krije u najtanjem delu noge: članku! Ako nosite pantalone koje su predugačke i prekrivaju vaše cipele, onda ponesite komade u istoj boji, jer ćete na taj način kreirati dugu liniju, koja povezuje vaš struk i petu. Samim tim, izgledaćete viši.

Monohromatska kombinacija

Kombinovanje komada sličnih boja kreira iluziju duže linije, a ona se direktno preslikava na vaše telo. Dakle, probajte da uklopite pantalone sa gležnjačama, i iznenadićete se rezultatima. Vaše noge i celokupna figura će biti mnogo izduženija.

Kim Kardašijan
foto: WWW.LUCASGRO.EU / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Izbegavajte komade dužine oko kolena

Svi odevni komadi dužine oko kolena vizuelno smanjuju i "krate" vašu figuru na pola, a samim tim to znači da će skratiti vaš torzo i noge. Izbegnite ovu stilsku grešku tako što ćete odabrati da ponesete mini ili midi dužinu suknje, koja će uokviriti vašu figuru i sakriti sve nedostatke.

Uvek nosite bar malu potpeticu

Pre nego što počnete da negodujete, odmah ćemo vam reći da ne morate da nosite štiklu. Bilo da ste ljubitelj patika, sandala ili gležnjača, sa velikim brojem udobne obuće nemate izgovor da ne ponesete cipele koje poseduju petu nekoliko centimetara visoku, umesto poputno ravnih modela. Takođe možete potražiti patike koje poseduju skrivenu platformu, a koja će vam dodati ključni centimetar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs