one su kraljice uličnog stila

6 NAJMODERNIJIH ŽENA DANAS O LEŽERNOM ODEVANJU: Zaista su vam POTREBNI samo ovi komadi, i a ne koštaju BOGATSTVO

„Smart casual“ kod oblačenja je jedan od najtežih lekcija koje moramo da naučimo. Ali šta uopšte znači to "casual"?

Moda
12:28h Autor:
6 NAJMODERNIJIH ŽENA DANAS O LEŽERNOM ODEVANJU: Zaista su vam POTREBNI samo ovi komadi, i a ne koštaju BOGATSTVO
6 najmodernijih žena o pravilima ležernog oblačenja, Foto: Profimedia

Pametni ležerni stil se vrti oko izgradnje odeće koja je opuštena, a ipak profesionalna. Zvuči kao izazov za sve one dame koje vole dezene, cvetiće, volane? Svakako jeste—ali sa pravim savetima i trikovima, lako ćete to uspeti.

U koje komade bi trebalo da razmislite da uložite za elegantno ležerno odevanje?

Prvo, obratite pažnju na osnovne komade koje verovatno već posedujete u svojoj garderobi: blejzeri, pantalone, košulje, suknje.... Zatim razmislite o načinima kako sve možete da ih nosite: uparite elegantniji blejzer sa farmerkama ili ležernu majicu sa modernom suknjom. Elegantni dodaci — kožna torba na rame, glomazne mokasine — takođe će podići svaki stajling i učiniti ga elegantnim (čak i ako ste u farmerkama).

Postizanje prave ravnoteže između skockanog i "skockanog" je svakako umetnost - ali na sreću postoji nekoliko poznatih ličnosti koje su uspele ovog leta u tome. Od Kendal Džener do Dženifer Loper, ovih šest stilizovanih zvezda u nastavku nudi niz saveta za stilizovanje koje je lako prekopirati.

Pored toga, pogledajte kako lako možete i da nađete krpice poput njihovih skoro na svakom koraku, a ne moraju da koštaju bogatstvo.

Uložite u savršenu belu majicu

Dženifer Lorens
foto: Profimedia

Klasična bela majica je zauvek neophodna u garderobi i uvek se može iskombinovati i izgledati upeglano. To je savršen komad za uklopiti u "ležernu" garderobu. Uradite to kao Dženifer Lorens, na primer, i uparite ga sa pantalonama širokih nogavica: sve to izgleda savršeno posebno kada se iskombinuje sa elegantnim kožnim sandalama i kožnom torbom preko ramena. Naređajte zlatne ogrlice i dodajte kačket i uspeli ste.

Neka pantalone budu fokusna tačka

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

Pametan ležeran izgled podrazumeva dopuštanje da jedan elegantan komad uklopi celu odeću. Dženifer Lopez, na primer, skrenula je svu pažnju na par belih širokih pantalona.

Savršen etnji komad koji je uparila sa košuljom od svile. Savršeno i jednostavno, zar ne?

Razmišljajte o neutralnim tonovima

Rouzi Hantington-Vajtli
foto: Profimedia

Neutralne nijanse poput crne, braon, bele i sive uvek će izgledati elegantnije - čak i ako su sami komadi ležerni. Uzmite samo Rouzi Hantigton-Vajtli, koja je savršeno ukopula jednostavnu atlet majicu i pantalone širokih nogavica. Tako šik!

Pazite na osnove

kejti holms
foto: Profimedia

Verovatno već posedujete odličan kardigan i par farmerki u svom ormanu - ali da biste odeću mogli da ponesete i da deluje elegantno, poželećete da malo nadogradite ove svakodnevne komade. Kejti Holms, na primer, ukombinovala je kombinaciju džinsa i trikotaće i to sve začinila savršenim papučama na nisku petu - savršena kombinacija za posao ali i one malo hladnije večeri tokom leta.

Razmislite o blejzeru

Kendal Džener
foto: Profimedia

Manekenka Kendal Džener je majstor u elegantnom ležernom stilu, i često se služi klasičnim komadima kako bi taj stil podigla na još viši nivo. Klasičan blejzer u kombinaciji sa belom košuljom i mokasinama i kačketom kao oličenje svega onoga što je trenutno moderno.

Jakna za sve

Hejli Baldvin
foto: Profimedia

Jednostavan stilski trik za elegantan ležerni stil u hladnijim danima leta? Klasičan kaki kaput, na primer, nikada neće izaći iz mode—a možete da ga uparite uz svoje klasičnije komade da biste se osećali elegantno, ai opet ležerno. Hejli Biber, na primer, je ponela svoj trenč sa belom majicom, teksas šorcem i sandalama kakve su nosile naše deke. Ali opet, sve zajedno, baš kul zar ne?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs