EVO KAKO MOŽE ŽENA DA IZGLEDA VEOMA MODERNO I NAKON 60-TE GODINE: Uz sledeće korake bićete DUPLO MLAĐE, A OTMENE

Vrlo lako možete uskladiti svoj modni stil sa aktuelnim trendovima, iako se ušli u sedmu deceniju!

Moda
22:50h Autor:
EVO KAKO MOŽE ŽENA DA IZGLEDA VEOMA MODERNO I NAKON 60-TE GODINE: Uz sledeće korake bićete DUPLO MLAĐE, A OTMENE
Kako da izgledate moderno u 60-tim godinama?, Foto: Profimedia/editorial images

Nijedna žena sebi ne bi trebalo da dozvoli da se zapusti, ma koliko godina imala! Dame u poznijim godinama imaju posebnu lepotu i zrelost, koju bi trebalo da istaknu svojim autentičnim stilom. Vrlo jednostavno mogu da da uklope sa vodećim trendovima i postanu vrlo moderne, a otmene, ukoliko budu primenile sledeće savete!

1. Kombinujte razne materijale

Kombinujte razne komade i materijale koji se na prvi pogled ne uklapaju i od njih napravite nezaboravan i autentičan outfit.

Tu haljinu koju čuvate samo za posebne prilike nosite u kombinaciji sa mramom oko vrata ili mekim džemperom. Isto tako, nemojte se suzdržavati od nošenja najudobnijih komada, pa visoke potpetice zamenite trendi mokasinima ili baletankama.

2. Kupite posebne komade koji oslikavaju vašu autentičnost

U zrelijim godinama možete iskazati samopouzdanje odabirom posebnog komada koji odražava vašu autentičnost. Bilo da je u pitanju velika i praktična trendi torbica, asimetrično odelo ili šareni par cipela, ne oklevajte da izaberete komade koji će izraziti vaš karakter.

3. Oversized komadi mogu biti dobra osnova

Kombinovanje različitih dimenzija je dobar način da poboljšate svoj stil. U stvari, nešto tako jednostavno kao poput XXL jakne može učiniti vaš outfit punim pogotkom bez osećaja da na bilo koji način gurate mladalačke trendove. U njoj ćete se osećati udobno i sigurno i izgledaćete veoma prefinjeno i moderno.

4. Pažljivo odaberite boje

Izaberite boje u skladu sa vašim dnevnim raspoloženjem i oko njih gradite stajlinge. Ne morate nužno da se oblačite monohromatski, ali je dobro ako imate dominantnu boju oko koje ćete uskladiti ostale komade. Na primer, ako je plava, izaberite prateće komade u komplementarnoj beloj ili crnoj boji i tako postići jednostavan, ali upečatljiv trendi izgled.

5. Eksperimentišite

Vi najbolje poznajete sebe i samo vi znate šta vam zaista odgovara, a šta ne. Ako to uključuje neke neobične komade, još bolje! Eksperimentišite sa dvobojnim pantalonama, džemperima neobičnog dizajna ili kaputima od različitih materijala.

6. Animal print je kao klasik

Dezen tigra ili leoparda je bezvremenski klasik na koji uvek možete računati da će podići svaku odeću. Kaputi sa ovim dezenom su veoma upečatljivi, ali ništa manje efektno neće izgledati ni obična košulja sa takvom šarom, kao ni suknja, cipele ili tašna, jer će i najdosadniji stajling učiniti veoma uočljivim.

7. Ne plašite se da istakntete struk

Isticanje struka uz pomoć kaiša jedan je od najjednostavnijih trikova da svaki stajling učinite ženstvenim i elegantnim. Ovaj neodoljivo šik detalj možete da nosite čak i ako imate više od 60 godina i uparite ga sa trenutno vrelim trendom maksi suknji, mantila ili prolećnog kaputa.

8. Basic komadi uvek moraju biti u ormaru

Oni će istaći vašu prirodnu lepotu i biti vaš pouzdan oslonac kad god vam ponestane ideja. Obratite pažnju samo da istaknete liniju ili barem dodate neke zanimljive dodatke, poput upečatljive tašne ili cipela efektnijeg dizajna.

9. Imajte svoj zaštitni znak

Ne postoji ništa autentičnije od modnog simbola koji je postao vaš zaštitni znak. Možda je to određena boja, majice na prugce, leopard print ili maksi torba, ali šta god da je, to je ono zbog čega ljudi prvo pomisle na vas kada to vide! Jedna od čari doba iznad 40 godina je upravo poznavanje sebe i sposobnost da kreirate autentičan stil koji ćete nositi na jedinstven i samouveren način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs