SAZNAJTE KAKO

KAKO DA U NAREDNU SEZONU UĐETE KAO NEKO KO IZGLEDA KAO MILION DOLARA? Proleće je pravo vreme za organizaciju garderobe

Zvuči kao komplikovana misija ali je mnogo jednostavnije nego što se čini.

Moda
Autor:
KAKO DA U NAREDNU SEZONU UĐETE KAO NEKO KO IZGLEDA KAO MILION DOLARA? Proleće je pravo vreme za organizaciju garderobe
Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inspirišite se novim trendovima, pustite mašti na volju, pronađite zgodna rešenja na društvenim mrežeama.

Evo kako da u narednu sezonu uđete kao neko ko uvek izgleda KAO MILION DOLARA, a da pri tome ne potrošite gotovo ni dinara.

NAPRAVITE INVENTAR

Složićete se da vađenje stvari iz plakara ume sve da nas baci u anksiozno stanje, ali šta je tu je - proleće je tu i to se mora uraditi. Ako želite da imate pravu sliku situacije, morate izvrnuti plakar i saznati šta se tu sve krije.

Izvadite apsolutno svaki komad odeće koji posedujete i sve isprobajte kako biste znali šta vam i dalje dobro stoji, šta vam se i dalje sviđa, šta ste uopšte i zaboravili da imate, a zatim napravite tri gomile:

  • Gomilu sa stvarima koje su za prepravku ili popravku, a zatim odlazak kod krojačice stavite na svoju svoj spisak i nemojte da ta veoma važna stavka ostane samo na "spisku".
  • Gomilu sa stvarima koje volite ali ih trenutno ne nostite
  • Gomilu sa stvarima koje ćete izbaciti (prodati, podeliti prijateljima ili donirati u dobrotvorne svrhe)

ISPROBAJTE NOVE NAČINE DA UPARITE STVARI

Kada su vam sve stvari napolju, od stvari koje volite i koje i dalje planirate da nosite napravite neke nove kombinacije. Odlična ideja jeste da pozovete drugarice koje će biti dobra publika za vašu mini modnu reviju novih stajlinga i 2. uzeti neke od goremenutih stvari za izbacivanje za sebe.

Zaboravite na stara pravila "dobrog ukusa" i probajte da spojite različite dezene, cvetni sa prugicama, boje koje do sada niste nikada uparivali - ala Keri Bredšo. Za zagarantovan uspeh, držite se palete boja koju volite, i igrajte se sa svim drugim elementima.

Kombnujte večernje i dnevne komade odeće. Šljkočastu suknju ili pantalone, obucite na običnu belu majicu ili košulju, kao i uz tanka pletiva, dok večernje topove uparute sa farmericama ravnog kroja - nikako skini.

Pomešajte i komade za različita godišnja doba. Ovaj trik posebno dobro funkcioniše za prelazan period, a omiljene su nam letnje majice sa kaputima i lagane bluze sa debljim (kratkim) suknjama i pantalonama.

Na ovaj način, velike su šanse da pronađete nove outfite za koje niste ni znali da ih imate "u šteku".

MENJAJTE SE SA PRIJATELJIMA

Kao što smo već rekli, prijatelji su odlični saveznici kada vam treba drugo mišljenje ali i za razmenu. Možda neko od njih baš želi neki komad koji je vama dosadio, a velike su šanse da imaju nešto što vama odgovara. Napravite žurku od svega toga, a zatim izađite u neki klun, kafić u svojim novim kombinacijama - sigurni smo da ćete se ludo provesti.

PRONAĐITE NOVU INSPIRACIJU

Iako su nam društvene mreže poput Instagrama i Pinteresta ali i TikToka glavne destinacije za inspiraciju, predlažemo vam da odgledate nekoliko epizoda serija poznatih po staljinzima kao i kultne filmove. Likovi sa ekrana i platna ionako su vrlo često u dizajnerskim #inspo folderima, zašto ne bi bili i u vašem? Pašće vam na pamet novi načini da nosite stvari koje već imate. Predlažemo film "Otkačena plavuša", sve filmove Odri Hepbern ali i neke modernije serije "Euforija" ili " Daisy Jones and the Six".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs