PRINCEZA MERI ODUŠEVILA IZBOROM VANVREMENSKOG KUPAĆEG KOSTIMA: Na plažu je došla kao prava dama

Princeza Meri fotografisana je na Palm Biču sa prijateljima i decom dok je uživala u sunčanim danima

Moda
Autor:
PRINCEZA MERI ODUŠEVILA IZBOROM VANVREMENSKOG KUPAĆEG KOSTIMA: Na plažu je došla kao prava dama
Princeza Meri, Foto: MATRIX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princeza Meri važi za veoma stilizovanu damu koja pazi šta nosi i u kojim prilikama. Od kako je ušla u žižu interesovanja nismo mogli da je vidimo u lošoj odevnoj kombinaciji. Tako je bilo i sada kada se prošetala plažom obučena u maslinasto zeleni jednodelni kupaći kostim.

Dok je na glavi nosila slamnati šešir, a preko ramena belu lanenu košulju princeza Meri je izgledala kao prava dama.

1 / 5 Foto: MATRIX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Podsetimo, Meri Elizabet Donaldson rođena je 5. februara 1972. godine u Hobartu u Australiji, kao najmlađe od četvoro dece škotskog profesora matematike Džona Donaldsona i sekretarice na fakultetu Henrijete Klark Donaldson. Kao vrhunski sportista bila je jedna od najpoznatijih učenica svoje generacije u srednjoj školi, bila je čak i kapiten ženske hokejaške ekipe, kao i plivačkog tima, a odlično joj je išlo i jahanje. Uz to bavila se muzikom, pa danas svira klavir, flautu i klarinet.

Pre nego što je otputovala u Dansku i prihvatila novi posao, njen život se promenio kada je u hotelskom kafiću u Sidneju tokom Olimpijskih igara u oktobru 2000. godine upoznala mladića koji joj se predstavio kao - Fred. U kafić su stigli svako sa svojim društvom, a upoznao ih je nećak španskog kralja Bruno Gomez-Asebo. Do kraja večeri Meri i Frederik bili su toliko udubljeni u razgovor da nisu ni primećivali druge oko sebe.

Princeza Meri
foto: Profimedia

"Naš prvi susret bio je jednostavan. Nisam imala pojma da je on danski princ. Pola sata kasnije neko mi je prišao i pitao znam li uopšte ko su ti ljudi", prisetila se danska princeza.

Tek u aprilu 2003. godine i zvanično su priznali vezu.

Uprkos tome što je morala da ispuni mnoge zahteve kako bi pristupila danskoj kraljevskoj porodici, Meri nije ni trenutka razmišljala. Pre udaje morala je da se odrekne australijskog državljanstva, kao i prezbeterijanske vere i pristupi danskoj evangelističkoj luteranskoj crkvi, da nauči danski jezik, kao i unapred da se odrekne starateljstva nad njihovom budućom decom u slučaju razvoda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs