MODNI SAVETI

5 NAJVEĆIH MODNIH GREŠAKA KOJI ĆE VAM UNIŠTITI STAJLING: Promašaji zbog kojih nikada nećete biti žena od stila

Žene, ne ponavljajte ove greške u stajlingu tokom leta.

Moda
Autor:
5 NAJVEĆIH MODNIH GREŠAKA KOJI ĆE VAM UNIŠTITI STAJLING: Promašaji zbog kojih nikada nećete biti žena od stila
Najveće modne greške tokom leta, Foto: Shutterstock

Leto pruža dosta mogućnosti kada je odevanje u pitanju. Odevni komadi koje nosimo tokom letnjih meseci lakše se kombinijuju i ostavljaju više prostora za eksperimentisanje u stilu odevanja.

Međutim, neke žene prave određene modne greške kojih nisu ni svesne.

Biranje pogrešnih materijala Materijali poput poliestera, poliamida ili poliakrila imaju svoje prednosti jer mogu biti zrađeni po poslednjoj modi, a jeftiniji su od nekih drugih, npr. pamučnih ili svilenih odevnih kombincija.

Međutim, tokom leta koža slabije diše ispod tih materijala i dosta se više znojimo. Letnja odeća mora biti lagana i prozračna ukoliko želimo da se u njoj osećamo komforno. Stoga, kada su letnje žege treb birati materijale poput pamuka, svile ili lana.

Nošenje pogrešnog donjeg veša

Uz prozračne materijale, potrebno je pažljivije birati donji veš. Na primer, preuske gaćice ili brushalter mogu napraviti ružna ispupčenja koja su vidljiva kroz odeću.

Za onajtoplije godišnje doba, birajte veš u neutralnim bojama kako se ne bi provideo. Crno donje rublje nije preporučljivo, a najbolja opcija bi bila lasrski sečene gaćice koje vam se neće provideti i ocrtavati.

Preterano kombinovanje boja

Leto je idealno za kombinovanje boja i nošenje šarenih haljina.

Međutim, i sa bojama treba biti oprezan i ne preterivati jer u kombinovanju postoje određena pravila. Uopšteno važi: nemojte kombinovati više od tri različite boje.

šarena suknja, ulični stil
foto: Shutterstock

Ukoliko želite da izmiksujete boje kako treba, trik je da se držite iste palete boja. Na primer, pomešajte tamnoplavu sa tirkiznom i svetloplavom i dobićete vrlo harmoničan izgled.

Previše modnih dodataka

Asesoari su neizostavni tokom leta jer će savršeno upotpuniti stajling. Bilo da nosite šešir, nakit, rajfove sa raznovrsnim dezenima ili najrazličitije torbice.

Međutim, trebalo bi se i u ovo vreme pridržavate dobro poznatog pravila-manje je više.

žena, leto
foto: Shutterstock

Nošenje pogrešnog broja O ovome bi trebalo voditi računa tokom cele godine, a pogotovo leti. Leti nosimo užu i kraću odeću, te bi pogrešan broj mogao potpuno da vam pokvari izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs