MODNI SAVETI

GODINE NISU NIKAKVA PREPREKA SAVRŠENOM STILU: Šta vam je sve potrebno za šik odevanje u 60-im? (FOTO)

Karolina od Monaka, Karin Roatfeld, , Šeron Stoun, Karol Buke… mnogo je žena koje su prešle 60 godina, a i dalje su merilo stila.

Moda
Autor:
GODINE NISU NIKAKVA PREPREKA SAVRŠENOM STILU: Šta vam je sve potrebno za šik odevanje u 60-im? (FOTO)
Karin Rojtfild, Foto: Profimedia

Njihovi garderoberi savršena su kombinacija osnovnih odevnih predmeta i trendova koji laskaju svakoj životnoj dobi, i najbolji su primer da moda ne poznaje dob.

Sve su uspele da očuvaju eleganciju, koja ih je decenijama izdvajala i prilagode se novom vremenu bez pribegavanja nametnutom stilu. Ako postoji nešto što ih spaja, onda je to ukus za besprekorne dezene, visokokvalitetne tkanine i krojeve koji laskaju svakoj dobi i građi.

Sada ćemo se osvrnuti na neke od njihovih najboljih izdanja kako bismo zabeležili koji su osnovni odevni predmeti u ormaru potrebni u ovoj životnoj etapi.

Kožne pantalone

Kožne pantalone omiljeni su odevni predmet uličnog stila, a među onima koji znaju najviše o modi, one su i osnovni element garderobe žena starijih od 60 godina. Firme su se odlučile za posebno laskave dizajne, na ivicu i zvoncare, što ih čini neprikosnovenim.

Mokasine na potpeticu

Mokasine su omiljeni model cipela miliona žena zbog svoje svestranosti i udobnosti. S navršenih 60 godina, dodatak potpetice savršena je investicija. Reč je o cipelama koje mogu uzdići svaku odevnu kombinaciju, bilo da se odlučite za pantalone, suknje ili midi haljine. Mokasine na potpeticu zahvalne su u službenim i formalnim prilikama, ali i kao saveznici s farmerkama i ležernim odevnim predmetima.

Teget sako

Najpoželjniji sako u ormaru Ines de la Frensaž nije nijedan drugi do onaj u teget boji. Bivša manekenka, aristokratkinja i dizajnerka učinila je ovaj komad glavnim delom svog zimskog garderbera i najčešće ga nosi uz odgovarajuće farmerke i top.

Haljina leopard dezena

Dezen koji se najviše ponavlja u garderobi u bilo kojoj dobi je leopard. Bilo u 20, 40 ili 60, nikada nijedan print nije tako dobro pristajao svim generacijama. Sa 60 godina vredi se odlučiti za haljinu od šifona ovog dezena, lepršavog kroja i sa nekim posebnim detaljem, poput kaiša ili mašne. Model koji je ponela Šeron Stoun ispunjava sve te karakteristike.

Midi suknja

Nema dobrog garderobera bez laskave suknje. Žene starije od 60 godina odlučuju se za midi suknje, od svile poput Linde Rodin. Savršen odevni predmet za nošenje uz sako ili kožnu jaknu i koji se kombinuje s različitim čizmama i cipelama.

Krzneni kaput

Uvukao se među trendove sezone, ali je ujedno i jedan od onih osnovnih koji ne izlaze iz mode. Za svečani izgled s haljinom i štiklama ili uz udobne komade, ovaj kaput je uvek savršen odgovor.

Bela košulja - crna suknja

Bela košulja uvek mora biti prisutna među osnovnim odevnim predmetima u ormaru, a kada se ukombinuje sa elegantnom dugačkom suknjom dešava se magija.Posebno laska dizajn koji nosi Dajana Kiton, a struk ne zaboravite da istaknete širokim kaišem.

Svilena bluza

Uz crne pantalone, farmerke, kožnu suknju ili karirane pantalone, svilena bluza sinonim je za poslovno izdanje. Neka vam Karem Del Orfiće bude inspiracija.

Zeleni mantil

Trenč kaput uvek je favorit onih koji propisuju stil međusezone. Iako je bež opcija koja se najčešće ponavlja, zelena takođe pruža puno mogućnosti. Za kombinovanje s drugim neutralnim tonovima ili uz haljine i dezenirane komplete i one u upečatljivim tonovima poput narandžaste ili crvene, zeleni trenč kaput postaje savršena alternativa klasičnoj bež boji.

Crveni kaput

Odevni predmet jarke boje poput crvene jednako je neophodan među osnovama kao i neutralni tonovi – dizajn koji može uzdići ili pružiti zaokret setu jednostavnih odevnih predmeta. Crveni kaput Karol Buke, , s velikim reverima i ležernog kroja, savršen je za tu namenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs