SAZNAJTE VIŠE

3 GODINE BEZ KARLA LAGERFELDA: 7 stvari koje niste znali o čuvenom modnom dizajneru! (FOTO)

On je bio jedan od najuticajnijih ljudi u svetu mode!

Moda
Autor:
3 GODINE BEZ KARLA LAGERFELDA: 7 stvari koje niste znali o čuvenom modnom dizajneru! (FOTO)
Karl Lagerfeld, Foto: Profimedia

Ako imate utisak da za autentičnog Karla znate poslednjih dve decenije ili možda najranije tamo s kraja 80-ih, onda će vas iznenaditi činjenica da je ime koje se vezuje za Chanel u modnim krugovima bilo poznato još od davne 1955!

  • Rep je njegov zaštitni znak još od 1976. Dizajner je otkrio kako mu je 70-ih dosadila duga, kovrdžava kosa, što ga je navelo da je skupi u rep. To je od tog trenutka postala njegova prepoznatljiva frizura.
  • Lagerfeld je u svet mode ušao 1955. Godine, nakon što je osvojio prvo mesto na konkursu za dizajn koji je sponzorisao Međunarodni sekretarijat za vunu. Tokom takmičenja upoznao je i sprijateljio se ni sa kim drugim no sa Yves Saint Laurentom.
  • Bio je zavisnik od gaziranih pića. U stvari, Lagerfeld je bio toliko zavisnik od gaziranih sokova da je kako navodi Page Six, držao batlera pri ruci da ga prati na zabavama sa čašom gaziranog pića na srebrnom poslužavniku.
  • Želeo je da postane crtač stripova , ali je mislio da će više zaraditi u modi. Lagerfeld je izjavio da se nada kako će postati crtač, ali je uvek voleo modu i mislio je da može da bolje da se zarađuje za život od te karijere.
  • Dizajn Hedija Slimana, posebno jedan od Slimaneovih Dior Homme odela (dizajniranog da odgovara samo izuzetno sitnim figurama), inspirisao je Lagerfelda da smrša. Prema New Iook Magazinu, modni dizajner je bio toliko oduševljen Slimaneom i njegovim radom da je izazvao u njemu opsesiju da smrša. Ne samo da je Lagerfeld izgubio 40 kg zahvaljujući ovoj dijeti, već je napisao i knjigu o tome.
  • Karl nije posedovao samo izuzetan umetnički talenat, već je bio i fantastičan fotograf koji je aktivno snimao sve marketinške i medijske kampanje za svaki od brendova.
  • Lagerfeld je bio strastveni čitalac sa impresivnom kolekcijom koja se može pohvaliti brojkom od 300.000 knjiga u njegovoj ličnoj biblioteci. Knjige u njegovoj kolekciji bile su rotirane u stranu, tako da nije morao da naginje glavu ne bi li pročitao naslove.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs