STILSKI TRIKOVI

IMAJU PREKO PEDESET GODINA, BEZ OVIH KOMADA NE MOGU DA ZAMISLE SVOJ STIL: Ove poznate dame su prava inspiracija! (FOTO)

Skrivanje godina odavno je postalo uobičajeno. Navršenih 50 godina je za mnoge žene jednako poželjno kao i sve druge godine, a tu je bogato iskustvo i samopouzdanje koje proizlazi iz spoznaje da postoje još mnoge dostižne želje. Zrele godine donose ostvarenje ne samo na profesionalnom ili ličnom planu, već i na polju odevanja.

Moda
Autor:
IMAJU PREKO PEDESET GODINA, BEZ OVIH KOMADA NE MOGU DA ZAMISLE SVOJ STIL: Ove poznate dame su prava inspiracija! (FOTO)
Džulijan Mur, Foto: Profimedia

Dovoljno je pogledati poznate dame u 50-im da bismo dobili potvrdu teze da su se u modnom smislu stvari osetno promenile nabolje. Gris Genem, Dženifer Aniston, Džulijan Mur, Izabel Iper, Kejt Blanšet, Šeron Stoun ili Sindi Kraford neke su od žena koje su zagazile u šestu deceniju, ali je njihov garderober prava modna riznica.

Ako postoji nešto što možemo naučiti od njih, to je da je vernost vlastitom stilu najvažnija maksima. Nakon što ste s godinama prepoznali u kojim odevnim predmetima se osećate prijatno, šta vam laska i koja je to odeća koja vam nikad ne dosadi, 50-e su savršeno vreme za ulaganje u garderobu pogodnu da vam olakša život i učini da se osećate još bolje. Sve dame koje smo pobrojali, inspirišu nas da oblikujemo komplet savršenih odevnih predmeta za uživanje u zreloj dobi. U narednih nekoliko minuta ćemo ih predstaviti…

1. Kožni kombinezon

Ovaj odevni predmet poslednjih godina se nametnuo kao jedan od favorita u ženskom garderoberu. Kombinezon ima nekoliko prednosti: udoban je, laskav i omogućuje vam da kreirate izgled uz tek još nekoliko detalja. Verzije poput ovog maslinasto zelenog, u kargo stilu koji nosi Renia Jaz savršen je za gotovo svaku priliku.

2. Bež sako

Bež sako rešava sve modne nedoumice, i zato ga je dobro imati pri ruci. Dobro skrojeno odelo koje odražava vaš stil, bilo s pripijenim ili ležernim blejzerom, pantalonama ravnog kroja ili kilotama uvek je hit. Gris Genem odlučila se za sako i kožne pantalone. Plava klačt torba i mačkaste naočare za izgled koji se ne zaboravlja.

3. Top sa šljokicama

U crnoj boji za one koji više vole sveden izgled, ili u zlatnoj ili srebrnoj boji ako tražite nešto upečatljivije. Top sa šljokicama savršen je odevni predmet koji će farmerkama ili čak kožnoj jakni ali i poslovnom odelu dati dozu glamura. Da ne pričamo o tome da tako najednostavnije možete jednostavnu dnevnu odevnu kombinaciju pretvoriti u šik svečanu.

4. Udoban džins

Laskav i udoban džins najvredniji je saveznik u svakoj dobi. U 50-im, modni znalci i slavne osobe odlučile su se za siluete koje se mogu kombinovati na različite načine – s kamel džemperom, sakoom, cipelama animal printa i odgovarajućom jaknom za elegantniji izgled, ili uz duks i patike u sportskoj varijanti.

5. Crna haljina

Kako godine prolaze, stil se nadograđuje, ali crna haljina nekako uvek pronalazi put do našeg srca. Ako postoji slavna osoba koja ima najširu kolekciju crnih haljina, onda je to Dženifer Aniston. Jedan od modela koji joj najbolje pristaje jeste onaj midi dužine, lepršavog donjeg dela, sa korsetom. Isticanje dekoltea uvek je dobra opcija, što se može postići na ovaj način.

6. Elegantna bela košulja

Natali Masanet
foto: Profimedia

Reč je o odevnom predmetu koji sjajno nadopunjuje farmerke, transformiše odelo i kombinuje sa svim suknjama u ormaru, od plisiranih do kožnih ili pripijenih modela. Bela košulja s ličnim pečatom jedan je od stilskih trikova žena starijih od 50 godina. Samo pogledajte ovo izdanje Natali Masane, s belom čipkanom košuljom balon rukava i pozlaćenih dugmadi, kako biste se i sami uverili u istinitost naših reči.

7. Somotski blejzer

Baršun je oduvek bio sinonim za eleganciju. Ova tkanina odoleva svim trendovima i laska u bilo kojoj dobi. Iz tog razloga somotski sako u nijansama poput crne, plave, zelene ili kestenjaste ne može izostati iz garderobera. Lakoća kombinovanja sa osnovnim komadima jedna je od njegovih prednosti. Sindi Kraford ga nosi kao saveznika za jednostavno zagasito izdanje, ali savršeno ide i uz farmerke ili preko haljine od šifona.

8. Leopard dezen

Nije lako odlučiti se za ovako upečastljiv dezen. Ali jedno je sigirno - on ne izlazi iz mode. Glumica Šeron Stoun ga nosi na najbolji mogući način. Odelo u ovom dezenu može biti sjajan izbor za dame preko 50. godina. One hrabrije, naravno!

9. Plisirane pantalone

Krajem 1960-ih Iv Sen Loran je odelo prilagodio potrebama žena, a od tada plisirane pantalone neizostavni su deo garderobera najelegantnijih među njima. Ulazna karta za svaku priliku, bilo uz elegantnu satensku bluzu u potrazi za svečanijim izdanjem ili uz duksericu i patike za one koji ne drhte pred najsmelijim kombinacijama. Odevni predmet koji šik pedesetogodišnjakinje nose veoma često.

10. Dizajnerska torba

U ovaj modni dodatak vredi uložiti novac. Kad navršite 50 godina, već znate da je bolje imati nekoliko, ali dobrih i svestranih, nego mnogo osrednjih torbi. Možda već imate više od jedne koja spada u ovu kategoriju, u suprotnom je savršeno vreme da je nabavite i uživate dugi niz godina. Klasični modeli u neutralnim tonovima, s metalnim lancem, prošivenom kožom ili siluetama koje odgovaraju vašem modnom ukusu najbolja su investicija. Ukoliko vam se dopala ova modna priča, predlažemo vam da se podsetite šik trikova za oblačenje u ʽ50-im.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs