upšoznajte Lin Slajter

OSTVARILA SVOJ SAN U 65. GODINI: Danas sam mnogo sigurnija u svoj fizički izgled nego kad sam bila mlada! (FOTO)

Lin Slajter je punih 65 godina živela običnim-građanskim životom. Skoro čerdeset godina je predavala socijalni rad na Univerzitetu Fordham i nije ni slutila da će je jedan dan na ulicama Njujorka učiniti modnom ikonom.

Moda
Autor:
OSTVARILA SVOJ SAN U 65. GODINI: Danas sam mnogo sigurnija u svoj fizički izgled nego kad sam bila mlada! (FOTO)
Lin Slajter, Foto: Profimedia

To je trebalo da bude sasvim običan dan u Njujorku za Lin. Trebalo je da se nađe sa svojim prijateljicama na kafi, ali su je iznenada sa svih strana okružili novinari i objektivi kamera - mislili su da je ona ikona modne industrije. I, nakon ovog običnog pojavljivanja u javnosti, to je i postala. Kako je rekla za strane medije, Lin je oduvek obožavala modu i nadolazeće modne trendove. A nakon što su mediji objavili fotografije iz spomenute šetnje, postala je "The Accidental Icon" (Slučajna Ikona).

Od tog susreta, Lin je pokrenula svoj onlajn modni blog "Accidental Icon", a blog je jednim delom bio jaz između njene akademske, formalne strane i umetničke, kreativne.

"Bilo mi je potrebno mesto na kojem ću moći izražajnije da pišem o svojim stavovima", objašnjava Lin. "Uvek sam bila buntovnica i počela sam više da rizikujem sa svojim stilom oblačenja. To je došlo do te mere da su me svakog dana ljudi na ulici zaustavljali i postavljali pitanja o mojoj odeći - i to su bile uglavnom mlade osobe. Tada me je nekoliko njih ohrabrilo da pokrenem svoj blog".

Lin danas ima potpisan ugovor sa kompanijom "Elite Model Management" i nimalo ne mari za modna "pravila”. Smatra da, ukoliko se udobno osećate u nekoj odeći, to nema apsolutno nikakve veze sa vašim godinama.

Kako kaže, danas se više oseća sigurnije, nego u mladosti, jer je konačno pronašla svoj umetnički izraz. “Koja ironija, danas sam mnogo više sigurnija u svoj fizički izgled nego kad sam bila mlada sa prelepom, dugačkom, kestenjasto – smeđom kosom i licem bez bora”, sa osmehom je izjavila Lin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs