modna ikona

NAJELEGANTNIJA ŽENA SVETSKOG DŽET SETA 60-TIH: Stil Glorije Ginis je i dan danas nepresušna inspiracija! (FOTO)

Bila je muza dizajnerima, Trumanu Kapotiju ali i svim ženama tog vremena.

Moda
15:38h Autor:
NAJELEGANTNIJA ŽENA SVETSKOG DŽET SETA 60-TIH: Stil Glorije Ginis je i dan danas nepresušna inspiracija! (FOTO)
Glorija Ginis, Foto: Instagram / gloriaguinness

Svojim dugačkim vratom i inteligentnim smislom za humor, Gloria Ginis je suvereno vladala svetskim džet setom šezedesetih godina prošog veka. Rođena u Meksiku u skromnoj porodici, vrtoglavo se uspela na društvenoj lestvici kada se idala za bankara i naslednika Loela Ginisa. To je bio njen četrvti brak.

Pored toga što je bila jedna od najbolje obučenih žena tog vremena, Ginis je favorizovala modne dizajnere - Balensijagu i Halstona. Nije bila rob mode ni u kom smislu. Oni su znali njen DNK i pravili kreacije kakve do tada nisu viđene.

- Svi misle kako ja po celi bogovetni dan sedim i biram odeću koju ću nositi, a to je tako daleko od istine. Zamislite kako bi to bilo dosadno.

Ona je, svakako, umela da ceni eleganciju više od drugih.

- Obožavam da vidim ženu sa izražajnim crtama lica i lepim telom u prelepoj odeći, izjavila je za jedan magazin 1976. godine.

Magazin Vog ju je nebrojeno puta proglašavao za najbolje obučenu ženu, a svi ženski časopisi su se trudili da sa njom snime editorijal ili naprave intervju.

Glorija Ginis je pored odevanja volela i nekretnine. Uređivala ih je sa poznatim dizajnerima tog doba sa velikom pažnju i ljubavlju, a oni danas važe za neke od najlepših imanja i apartmana. Njene rezidencije su bile svuda po svetu, od Londona i Pariza, preko Švajcarke i Akapulka do Palm Biča. Volela je da okuplja krem de la krem društvo poput Bejb i Vilijama Pejlija, Henrija i Nensi Kisindžer da nabraojimo par.

- Govorila sam im da sam jako ljuta zbog toga što su Kalifornija i Teksas otele od Meksika teritoriju i da ću uraditi nešto po tom pitanju. Kisindžera je to jako zabrinulo pošto sam bila u mogućnosti da izazovem internacionalni skandal.

1980. godine je preminula od posledica srčanog udara u Švajcarskoj.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs