valerija maca

BILA JE SUPERMODEL DEVEDESETIH I DANAS IZGLEDA NEVEROVATNO: Za nju su mnogi mislili da je lepša od Klaudije Šifer!(FOTO)

Prelepa plavuša koja je osvojila modni svet kada i najpoznatiji supermodeli, od 1998. godine uživa u ljubavi sa istim čovekom i velikom porodicom

Moda
Autor:
BILA JE SUPERMODEL DEVEDESETIH I DANAS IZGLEDA NEVEROVATNO: Za nju su mnogi mislili da je lepša od Klaudije Šifer!(FOTO)
Valerija Maca, Foto: Profimedia

Od rodne Argentine do svetlosti reflektora modnih revija, gde je bila prepoznata za samo nekoliko meseci, Valerija Maca je dospela na listu najpoznatijh supermodela devedesetih. Svojom harizmom i dan danas pleni.

Sve je počelo 1986. godine, kada je Roberto Đordino, poznati Sicilijanski frizer otkrio tada četrnaestogodišnju devojčicu plave kose i plavih očiju. Zahvaljujući njegovom oku ali i talentu, Valerija Maca je tada iz gradića Rozario u Argentini, otišla u Buenos Ajres gde je učestvovala u izboru za Mis gde je i osvojila prvu nagradu.

Odmah nakon toga je dobila priliku da se slika za naslovnu stranu Argentinskog izdanja magazina El, ali je tek 1996 godina bila ona koja ju je lansirala u zvezde. Bila je svuda . Naslovne stranice magazina Vog, Harpers Bazara, Sports Ilustrejted, nosila modela na pisti tadašnjih modnih velikana-Kricije, Kavalija, Armanija i Valentina.

Italija ju je prigrlila još više nakon učestvovanja na Festivalu San Remo, gde je imala ulogu voditelja.

Za razliku od mnogih svojih koleginica, Valerija Maca je uspela da napravi karijeru i pored one supermodela. Pojavila se u nekoliko filmova, vodila brojne TV emisije, pa je prelazak iz modnog na televizijski život bio logičan sled.

9. maja 1998. godine, Valerija Maca se udala za biznismena Alehandra Gravijera u Buenos Ajresu. Venčanje je održano na hipodromu sa 1500 gostiju.

Par ima četvoro dece: Baltazara, Ticijana, Benisija i Tainu. Žive u Buenos Ajresu. Ona danas ima 49. godine i izgleda kao da je za nju vreme stalo.

Podsetimo se nekih njenih editorijala iz mladosti, kao i kampanja modnih brendova.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs