PROGOVORILE TAKMIČARKE

IZGLADNJIVALA NAS JE I PSIHIČKI ZLOSTAVLJALA: Učesnice poznatog šou programa osule paljbu po slavnoj manekenki!

Američki top model je bio šou iz noćne more, otkrile su bivše takmičarke

Moda
20:36h Autor:
IZGLADNJIVALA NAS JE I PSIHIČKI ZLOSTAVLJALA: Učesnice poznatog šou programa osule paljbu po slavnoj manekenki!
Foto: Profimedia

Kao i svaki rijaliti šou i modni šou "Američki Top model" koji je osmislila i vodila slavna manekenka Tajra Benks od 2003. do 2005, imao je iscrpljujuće uslove učestovanja. Četrnaest učesnica živele su zajedno u luksuznoj kući i borile se za fantastičnu nagradu.

Skoro dve decenije kasnije, bivše takmičarke progovorile su na Tik Toku i Tviteru o tretmanu modela, piše Nylon.

Jedna od bivših učesnica koje su progovorile o drugoj strani takmičenja je i Zara Hartshorn koja je učestvovala u devetoj sezoni 2007. godine, kada je Američki Top model bio na svom vrhuncu.

Ovaj šou je bio očaravajuć jer su u njemu učestvovale žene koje se bore za svoj san, a uz to, bio je popraćen vrhunskom modom 2000-ih.

Takmičarke su morale biti spremne da budu odvojene od porodice i prijatelja,ali tek je sad isplivalo u javnost da su bile podvrgnute psihičkoj manipulaciji i maltretiranju.

Hartshorn je potresno ispičala koliko su modeli zaista bili plaćeni - dobijale su samo 40 dolara po danu, isključujući obroke.

Ona je na svom je TikToku objasnila kako je izgledala eliminacija kandidata, manipulisanje producenata i kakva je zaista bila Tajra Benks.

Pretnje tužbama

U jednom videu govorila o danu kada je upravni odbor zaplašio takmičarke da ukoliko prekrše svoje ugovore dobiće tužbu u iznosu 10 miliona dolara - a ako ne budu imale 10 miliona, firma će tužiti njihove roditelje, bake i dede, decu, decu njihove dece. Zauvek, dok se dug ne isplati.

"Želeli su da urade sve da njihova moć izgleda kao veća od života. Činili su mi se kao prokleti Iluminati.”

Ona je to iskustvo opisala kao "traumatični kamp", u kojem su ona i devojke "imale puno čudnih zajedničkih iskustava".

Svakih pet dana neko bi otišao u kupovinu s listom koji su mu dale takmičarke. Hartshorn je tiokom šoua imala problema s velikim gubitkom kilograma, jer je kako kaže, 'živela od salate'.

Kaže da većina devojaka nije znala da kuva i da nisu imale mikrotalasnu.

Lisa D’Amato iz pete sezone, koja je se 'proslavila' zbog mokrenja u pelenu u svom govoru na TikToku prisetila se lošeg iskustva u Američkom Top modelu.

Takođe, pokušala je da objasni zašto joj se to dogodilo. Sada tvrdi da je htela da se"popiški na seriju" svih manipulacija koje je trpela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs