Džilda Ambrosio i Džordžija Tordini

MODNI DVOJAC IZ ITALIJE: Upoznajte sestre koje su svojim stilom i dizajnom osvojile svet! (FOTO)

U maniru svake stajkiš italijanke, dizajnerke koje su nam inspiracja za kul stil ne zaziru od odvažnih odabira, kombinacija boja, šljokica i perja. Upoznajte duo koji stoji iza brenda "The Attico."

Moda
Autor:
MODNI DVOJAC IZ ITALIJE: Upoznajte sestre koje su svojim stilom i dizajnom osvojile svet! (FOTO)
Džilda Ambrosio i Džordžija Tordini, Foto: Profimedia

Italijanke eklektičnog stila, Đilda Ambrosio i Džordžija Tordini stoje iza brenda The Attico koji se, u samo pet godina postojanja, etablirao kao jedan od 'it' modnih brendova na svetskoj modnoj sceni. Kao sinonim za odeću za zabavu, The Attico je kolekcije proširio na kupaće kostime, zatim i na torbice koje imaju potencijala postati hot dodatkom na sceni. Đilda i Džordžija su i pre samog pokretanja brenda bile jedne od ključnih ličnosti na street style sceni, od Milana do Njujorka.

U Velikoj jabuci se javila ideja za pokretanjem zajedničkog modnog brenda, za vreme trajanja Nedelje mode u Njujorku i od tog trenutka njihovo modno putovanje krenulo je u drugom smeru, na kojem se odlično snalaze i danas.

Dok nas kolekcijama kojima prevladava perje i šljokice, ali i snažne siluete osvajaju iz sezone u sezonu, ove modne ikone italijanske scene i privatno žive modu - kao igru i kombinaciju klasike i bezvremenskog stila, uz pokoji autfit koji naginje prema eklektičnom i odvažnom.

Džordžija je ona koja naginje minimalizmu, rekla je u jednom intervju, dok maksimalističkom stilu naginje druga polovina modnog dua. Spoj njihovih estetika i privatnog stila rezultira The Attico kolekcijama i komadima koji postaju komadi koji se prodaju brzinom svetlosti - od sandala i cipela do mini haljina i topova koje rado nose i svetske zvezde.

Često su u društvu dizajnerice Amine Muadi, a njihove komade nose Irina Šajk, Dua Lipa i Hejli Biber, a inspiraciju pronalaze u kombinacijama koje je nosila Šer, ali i Viktorija Bekam, posebno onim iz devedesetih godina.

Kako se bliži sezona žurki, mi inspiraciju crpimo iz njihovih modnih kombinacija - često kombinuju odela u bojama, tonalne autfite u elegantnijem izdanju, duge haljine i predimenzionirane kombinacije za jesenji i zimski izgled. Mini haljine neizostavne su u njihovom ormaru - od crnih modela, asimetričnih krojeva pa do šljokičastih haljina koje su stvorene za večernja druženja. Seksi, ali odmjereno, savremeno i često sa pomakom - izdvajamo kombinacije koje su se nametnule kao najinteresantnije i iz kojih crpimo inspiraciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs