SLIKA U BOJI

GLAMUROZNI STIL ODEVANJA PRVE DAME JUGOSLAVIJE: U OVOJ haljini se prvi put predstavila kao Titova supruga! (FOTO)


"Jovanka Broz u boji" je naziv izložbe odeće Titove supruge koja je otvorena za sve posetioce u Takovskoj 10 u Bepgradu. Po prvi put, pred publikom su originalni odevni predmeti nekadašnje prve dame Jugoslavije.

Moda
Autor:
GLAMUROZNI STIL ODEVANJA PRVE DAME JUGOSLAVIJE: U OVOJ haljini se prvi put predstavila kao Titova supruga! (FOTO)
Foto: Profimedia

Modni svet Jovanke Broz konačno je dobio svoju boju. 18 autentičnih haljina, cipele i lični predmeti dostupni su svima koji žele da na trenutak svedoče glamuru, luksuzu i sjaju životnog stila prve dame.

Izložba je koncipirana kao mali omaž, mali omnibus Jovankinog životnog stila i odevanja, počevši od godine kada se prvi put pojavila kao supruga Josipa Broza zaključno sa godinama silaska sa javne scene sedamdesetih godina.

Jovanka Broz
foto: Profimedia

Posetioci imaju priliku da pored svake haljine vide i autentične fotografije važnih događaja na kojima se Jovanka Broz pojavljivala uz svog supruga.

Haljina koja je posebnu pažnju privukla je ona haljina u kojoj se prvi put predstavlja kao supruga Josipa Broza Tita koja svedoči jednoj ozbiljnoj etikeciji postovanju protokola i dres koda, gde se ona susreće sa Entoni Idnom i pretstavlja se kao njegova žena.

Pratila je svetske modne trendove, ali je izgradila i svoj lični, prefinjen i glamurozan stil - prepoznatljiv po odeći krojenoj uz telo, otvorenog dekoltea, naglašenog struka, sa skupocentnim ali decentnim nakitom.

U modni svet prve dame Jugoslavije možete uploviti svakog dana do 30-og novembra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs