Moda je muka živa

8 ODEVNIH PREDMETA KOJI MOGU OZBILJNO DA NARUŠE ZDRAVLJE: Ovo svaka žena treba da zna!

Ovo je spisak artikala koje ne bi trebalo da nosite jer nisu dovoljno bezbedni

Moda
13:10h Autor:
8 ODEVNIH PREDMETA KOJI MOGU OZBILJNO DA NARUŠE ZDRAVLJE: Ovo svaka žena treba da zna!
Foto: Shutterstock

Donosimo vam 8 odevnih predmeta koji mogu biti veoma opasni po život:

1. Plavi kupaći kostim

Kada birate kupaći kostim za sebe i dete, neka to budu boje poput zelene, roze, crvene, jarkih boja. Plava boja se uvek "stopi" sa bojom vode, pa je osobu koja nosi ovaj kupaći teško primetiti u vodi.

2. Helnake

Obično su napravljene od gustog materijala u kojem telo ne diše. Zbog toga se znojite u helankama, a vlažno i toplo okruženje je plodno tlo za rast bakterija. Zbog toga se preporučuje da ih često menjate i perete nakon svake upotrebe.

3. Vrećasta odeća

Nije samo uska odeća opasna. Velike i teške dukserice ponekad mogu izazvati neprijatnosti u vratu i leđima. Široki rukavi mogu učiniti da ruke držite u neprirodnom položaju, što može dovesti do napetosti u mišićima vašeg tela. Kada osoba stavi veliku kapuljaču na glavu, mora da se napregne i istegne vrat napred da bi videla. A kapuljača koja vam visi na leđima može stezati grlo na neprijatan način.

4. Naočare za sunce kupljene na pijaci

Glavna svrha sunčanih naočara je zaštita vaših očiju od opasnog ultraljubičastog zračenja, a ne samo od sjaja sunčeve svetlosti. Ako vaše naočare nemaju oznaku na kojoj piše UV 400, one ne mogu da vam zaštite oči na adekvatan način.

5. Slamnati šeširi ili kačketi

Kapa, šešir ili kačket se nosi leti kako bi glavu zaštitila od sunčevih zraka. Kačket ostavlja uši i vrat izloženim i nije najbolje rešenje, kao ni slamnati šešir koji propušta sunčeve zrake.

6. Pensil suknja

Uska suknja do ispod kolena izgleda fenomenalno na ženama, ali ona nije najpametnije rešenje jer ograničava kretanje, zbog čega odlazi do bolova u leđima. Takođe je teško saviti kolena i sedeti u ovom odevnom predmetu, što znači da mišići leđa doživljavaju dodatnu napetost tokom ovih pokreta.

7. Vodootporna odeća

Do nedavno su vodootporne tkanine izrađivane upotrebom opasnih hemikalija. Nakon što je postalo jasno da predstavljaju potencijalnu prijetnju životnoj sredini i zdravlju ljudi, proizvođači sportske odeće počeli su tražiti alternative.

8. Popularne sandale "gladijatorke"

Ove sandale su karakteristične zbog kaiševa koji stežu listove nogu. Zbog toga mogu da izazovu oticanje nogu, ali i proširene vene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs