za izradu je bilo potrebno čak 322 sata

MARION KOTIJAR U JEDNOJ OD NAJSKUPLJIH HALJINA NA SVETU: Samo Francuskinje nose Šanel ovako! (FOTO)

Veličanstvena kreacija nastaje danima, kao i ova koju je Marion Kotijar poželela još prošle godine kada ju je prvi put videla na reviji.

Moda
08:20h Autor:
MARION KOTIJAR U JEDNOJ OD NAJSKUPLJIH HALJINA NA SVETU: Samo Francuskinje nose Šanel ovako! (FOTO)
Marion Kotijar, Foto: Profimedia

Glumica Marion Kotijar u Kanu je, na crvenom tepihu, ponela haljinu čuvenog "Šanela", a kreacija koju je nosila pravo je remek-delo. "Šanelove" krojačice stavile su tri vrste čipke, a reflektujući efekat postigle pomoću silikona. "Kad sam prvi put videla haljinu, htela sam odmah da je obučem, ali, naravno, nisam mogla zbog pandemije. Kreacija je vrlo umetnička i konceptualna, ujedno i lagana i ženstvena", rekla je Marion, a prenosi "Vog".

BILA JE SEKS SIMBOL 80-IH, NEMA MUŠKARCA KOJI NIJE BIO ZALJUBLJEN U NJU: Ovako čuvena glumica izgleda danas! (FOTO)

Marion Kotiljar
foto: Profimedia

U izradu haljine uloženo je tačno 322 sata rada. Za stvaranje nevidljivih šavova korišćene su tri vrste čipke i četiri vrste završnih elemenata. Reflektujući efekat, koji podseća na aluminijum, stvoren je uz pomoć silikona koji je posebnom tehnikom obrađen i pritom postavljen na beli svileni til. Haljina ima rub od čipke te niz ručno našivenih elemenata i prava je predstavnica najskupljih haljina na svetu koje se ne proizvode serijski, već samo po jedna.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs